Yükselen Konut Fiyatları Kiracıları Da Mağdur Etti, Kiralara Zam Geldi!

Korana virüs salgını döneminde insanların konut tercihleri karantina nedeni ile büyük bir hızla değişirken bahçeli ve müstakil evlere olan rekor ilgi artışı bu evlerin fiyatlarını yükseltti.

Korana virüs salgını döneminde insanların konut tercihleri karantina nedeni ile büyük bir hızla değişirken bahçeli ve müstakil evlere olan rekor ilgi artışı bu evlerin fiyatlarını yükseltti. Yine düşen konut kredisi faiz oranları nedeni ile vatandaşın hızla ev satın almaya başlaması da konut fiyatlarını yukarı yönlü itti. Yaşanan bu artış kiralık daire fiyatlarını da etkiledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koranavirüs salgını Mart ayından itibaren Türkiye'de de etkisini arttırmış, hastalığın yayılmasını engellemek amacı ile sokağa çıkma yasakları ve zorunlu karantina kararları alınmıştı.



Süreçte insanlar evlerinde kapalı kalmaktan sıkıldıkları için bahçeli ve müstakil evlere yönelmiş, bu nedenle eskiden yüksek bakım masrafları nedeni ile pek çok kişinin uzak durduğu bu evlerde fiyatlar hızlı yükselmişti.



KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ, KİRALARA ZAM GELDİ!



Emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Turyap Kurumsal Satış Pazarlama Müdürü Alper Perçin 2019 yılının Temmuz ayına oranla konut fiyatlarında 2020 yılında yüzde 25.8 oranında artış yaşandığını belirterek “Ayrıca mart ayından itibaren korana dönemiyle birlikte insanların evlerinde daha çok zaman harcamaları, ev kiralayanların kiralama alışkanlıklarını da değiştirdi.



Balkonlu, bahçeli ya da müstakil özellikteki evler daha fazla talep gördü. Bu talep de kiralama fiyatlarındaki artışa sebep oldu” diyerek kiralara da zam geldiğine dikkat çekti. İstanbul Anadolu yakasının zam şampiyonu ilçeleri Beykoz ve Şile olurken Avrupa Yakasında ise en çok kira fiyatlarına zam gelen ilçeler Arnavutköy olduğunu söyledi. Şile ise diğer ilçelere göre kiraların daha stabil kaldığı ilçeler arasında ilk sırada yer aldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri