Yükselen Konut Kredisi Faiz Oranları Ev Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek, Evlerin Fiyatları Düşecek Mi, Yükselecek Mi?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyaları sonrası artan talep konut fiyatlarına zam olarak yansımıştı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyaları sonrası artan talep konut fiyatlarına zam olarak yansımıştı. Aradan geçen zaman sürecinde kamu bankaları konut kredisi kampanyasını güncelledi ve kredi faiz oranları yükseldi. Peki, konut fiyatları bu hamle sonrası nasıl etkilenir, ev fiyatları düşecek mi, konut fiyatlarına zam var mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan konut kredisi kampanyası sonrası vatandaşın konuta olan talebinde rekor artış yaşanmıştı.



Düşen faiz oranlarını ev sahibi olmak için değerlendirmek isteyen vatandaşın yoğun başvurusu nedeni ile ne yazık ki konut fiyatlarında rekor artış meydana gelmişti.



KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELİR Mİ, SON DURUM NE?



Başlatılan kampanya sonrası konuta olan talebin bir anda yükselmesi nedeni ile konut fiyatlarında da rekor artış yaşanmıştı.



Uzun süredir konut stoku sorunu yaşayan inşaat sektörünün yeni konut projelerini askıya alması ile konut sayısında yaşanan düşüş bir anda patlayan konut talebi ile karşı karşıya kalınca ev fiyatlarında da hızlı bir yükseliş meydana geldi.



TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları verilerine göre Haziran ayında konut satış rakamları yüzde 200 oranında artış yaşarken 190 bin barajını aşan konut satış rakamları sonrası sıfır konuta olan ilginin azlığı nedeni ile kamu bankaları kampanyayı güncellemiş ve ikinci el konut kredisinde faiz artışına gitmişti.



Yapılan güncelleme sonrası ikinci el konuta olan talebin azalması beklenirken satışların yavaşlaması ile bir anda şişirilen fiyatların inmesi ve eski normal seviyelere çekilmesi bekleniyro.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri