Yunan Vakıf Tarafından 3 Milyon Euro Teklif Edilen Kadın Evini Satmadı! İşte Teklifi Reddetmesinin Nedeni!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı tarihi evine Yunanistan'dan Onassis Vakfı'nın 3 Milyon Euro teklif etmesine rağmen satmadı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı tarihi evine Yunanistan'dan Onassis Vakfı'nın 3 Milyon Euro teklif etmesine rağmen satmadı. Tarihi ev Yunan armatör Aristotle Onassis'in doğduğu ev olarak biliniyor.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan ve Yunan armatör Aristotle Onassis'in doğuğu ev olarak bilinen yapının sahibi olan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı kendisine Yunan vakıf tarafından yapılan teklife verdiği cevapla gündeme geldi. Onassis Vakfı tarafından tarihi ev 3 Milyon Euro'luk bedelle satın alınmak istendi. Ancak evin sahibi olan Mihriyte Yalazı bu yüksek fiyata rağmen evini satmadı.



TARİHİ EVİN GEÇMİŞİ



Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Yunan armatör Aristotle Onassis Manisa'nın Akhisar ilçesinde doğru. Onassis'in doğduğu ev de hikayesi ile büyük bir üne kavuştu. Hashoca Mahallesi'nde bulunan 3 katlı ev 1972 yılında Akhisarlu ünlü iş adamı Cemal Yalazı tarafından satın alındı. Cemal Yalazı satın aldığı tarihi evi eşi Mihriye Yalazı'nın üzerine yaptırdı. 2004 yılında vefat eden Cemal Yalazı'nın ardından eşi Mihriye Yalazı bu evde yalnız başına yaşamaya devam etti.



3 MİLYON EURO'YA NEDEN SATMADI!



Onassis'in doğduğu ev olarak ün yapan eve Yunanistan İzmir Konsolosluğu yetkilileri aracılığı ile satın alma teklifi yapıldı. Onassis Vakfı adına 3 Milyon Euro önerilen tarihi evin sahibi bu teklif karşısında büyük şaşkınlık geçirdi. Ancak evinde Yunanistan bayrağının dalgalanacak olmasını kabullenemeceğini söyleyen Mihriye Yalazı bu astronomik teklifi reddetti.



Mihriye Yalazı tek başına yadığı eve gözü gibi bakmaya devam ediyor. Yalazı evin kendilerinden önceki tarihinin yanı sıra ailesinin tüm hatırlarının o evde bulunduğunu söyleyerek satış yapmayacağını aksine daha fazla korumak istediğini belirtti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri