Yüzde 0,64 Faizli, 180 Ay Vadeli Ve 12 Ay Geri Ödemesiz Konut Kredisi Kampanyasıyla Emlak Sektörü Satışları Üçe Katladı!

Türkiye'de emlak sektörü Haziran ayı başında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli, uzun vadeli ve 12 ay geri ödemesiz dönemli konut kredileri ile adeta şaha kalktı.

Türkiye'de emlak sektörü Haziran ayı başında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli, uzun vadeli ve 12 ay geri ödemesiz dönemli konut kredileri ile adeta şaha kalktı. Koronavirüs sürecinde ciddi bir düşüş yaşayan emlak sektörü Haziran ayında konut kredisi teşviğiyle sert bir şekilde toparlanma sürecine girdi.

Türkiye'de koronavirüs salgını sosyal hayatı ciddi anlamda etkilerken ekonomik alan da bu olumsuzluklardan nasibini aldı. Ülkede ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart'tan itibaren tüm sektörlerde ciddi bir gerileme yaşandı.Gerileyen sektörler arasında emlak sektörü de bulunuyordu. Tahminlere göre emlak sektörünün toparlanması hiç de kolay olmayacaktı ve biraz da zaman alacaktı. Ancak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan konut kredisi kampanyaları ibreyi tamamen terse çevirdi.



EMLAK SEKTÖRÜ HIZLI TOPARLANDI



Aylık yüzde 0,64 faizli, 180 ay vadeli ve 12 ay geri ödemesiz dönemli konut kredisi kampanyası ile emlak sektöründe hızlı bir toparlanma meydana geldi. Koronavirüs süreci ile alakalı olarak Tapu Ve Kadastro Samsun 10. Bölge Müdürlüğü rakamları paylaştı.



KONUT SATIŞLARI DİBE VURMUŞTU



Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop'un tamamında Ocak ayında 4298'i ipotekli 7.734 konut satışı, Şubat ayında 4.433'ü ipotekli 6.817 konut satışı, Mart ayında 3.871'i ipotekli 6.066 konut satışı, Nisan ayında 2.080'i ipotekli 2.267 konut satışı, Mayıs ayında 2.239'u ipotekli 2.791 konut satışı gerçekleşti.



KONUT KREDİLERİ SATIŞLARI PATLATTI



Aynı verelere göre ise konut satışları Haziran ayında konut kredilerinin etkisiyle patlama yaptı. Yapılan açıklamaya göre Haziran ayında ilgili bölgede yapılan konut satış rakamları bir öncesi aya göre 3 kat arttı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri