Yüzde 25'lik tavan kira zam oranına ilk tepki! Kiracıların çıkarılması için farklı yöntemler uygulanabilir

Yüzde 25 olarak belirlenen tavan zam kira oranına ilk tepki tepki KİPTAŞ Genel Müdüründen geldi. Ali Kurt karar tepki göstererek yaşanabilecek sorunlara değindi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gün içerisinde Çevre Bakanlığı'nın kira düzenlemesi hakkında konuşmuş ve yasal zam oranına ilişkin yeni rakamı açıklamıştı. 12 aylık TÜFE oranlarına göre belirlenen kira artış oranlarında yapılacak düzenleme hakkında Bakan Bekir Bozdağ "Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilenecek Kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir Artış yapılması imkanı getiriliyor" ifadelerine yer verdi. Bu açıklama sonrasında ise kira düzenlemesine ilişkin ilk tepkiler geldi.

SORUNLARA NEDEN OLABİLİR TEPKİSİ

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya hesbaından yapmış olduğu paylaşımlarında, söz konusu uygulamanın uygulanamaz olduğunu iddia etti. Fahiş zamların fiyatlarda çok ciddi sorunlar oluşturduğunu söyleyen Ali Kurt söz konusu uygulama nedeniyle davaların artacağını öne sürdü. Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için farklı yöntemler uygulabileceğini aktaran Kurt 11 maddeli bazı çözüm önerileri sundu.

KENDİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt paylaşımlarının devamında kira ve emlak sektörü için 11 maddelik bir çözüm önerisi sundu. Çözüm önerilerinde; ilk kez konut edinecek olan vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık yapan vergi, kredi, vade vb. kolaylıklar ifadelerini kullandı. Daha sonraki paylaşımlarında kiralardan alınan vergilerin yükseltilmesi, kiracı sayısının ve dolayısı ile kiralama amaçlı talep artışının önüne geçilmesi için göçmen sorunun çözülmesi gerektiği vurgulandı. Üniversite öğrencilerine kamuya ait işyerlerinde konaklama imkanı sağlanması, kentsel dönüşüm ve yenileme yöntemi ile arttırmak için konut sahiplerine kamusal destek sağlanması, tersine göçü artıracak destekleri artıracak politikalar uygulanması olarak açıklandı. Ayrıca Ali Kurt kamunun konut üretme kapasitesinin artırılması gerektiğini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri