Z Kuşağı Gayrimenkul Tercihi: İnternetten Ev Arıyorlar, Akıllı ve Fonksiyonel Konut İstiyorlar

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden açıklanan sonuçlara göre Türkiye'de genç nüfus sayısı da belli oldu.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden açıklanan sonuçlara göre Türkiye'de genç nüfus sayısı da belli oldu. Z kuşağı olarak isimlendirilen 15- 24 arası kişilerin Türkiye nüfusuna olan oranı yüzde 15,6 olarak açıklanırken Z kuşağının konut tercihi de gayrimenkul sektörü tarafından değerlendirildi.

2019 yıl sonu itibari ile açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin nüfusu 83 milyon 154 bin 997 olarak belirlendi.



Türkiye'de yaşayan ve Z kuşağı olarak isimlendirilen 15 - 24 yaş arası kişilerin toplam sayısı ise 12 milyon 955 bin 672 kişi olarak açıklanırken genç nüfusun toplam nüfusa olan oranı yüzde 15,6 olarak gerçekleşti.



Z KUŞAĞI EVİNİ İNTERNETTE ARIYOR!



Konu hakkında açıklamada bulunan gayrimenkul uzmanı Hakan Özelmacıklı “Bu kuşağın görsel algıları çok açık. Gayrimenkulleri sadece fiyat olarak incelemeyip çok yönlü olarak araştırıyorlar. Akıllı ve fonksiyonel evlere meraklı oldukları gibi hızlı bir şekilde yaşam alanlarını değiştirebiliyorlar. Yapılarda çevreye ve doğaya duyarlı tercihleri de ön planda.



Geçmiş kuşakların aksine Z kuşağı tercihlerini internette aratıyor. Kampanya, indirimler ve fiyat araştırmalarını buradan takip ediyorlar. Gayrimenkul edinimlerinde kuşaklar arası yaşanan farklılıklar hem üreticileri hem de pazarlama faaliyetlerinde bulunan emlak işletmelerini yeni yöntemlere yöneltiyor" diyerek Z kuşağının oturduğu evi internette aradığını dile getirdi.



KORANA VİRÜS SONRASI SANAL TURLARA İLGİ ARTTI!



Corana virüs salgını nedeni ile insanların artık gezerek ev bakma alışkanlıklarının da sone erdiğini belirten Özelmacıklı bu süreçte çok sayıda markalı konut projesi tarafından da sanal tur imkanı ile evlerin gezilerek pazarlanmasına geçildiğini dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri