Zeytinlik, kesik, tarla, arsa, ham toprak! 21 adet arazi 38.000 liradan satılık 2052, 4000, 1020, 11465 m2

Mülkiyeti hazineye ait olan 21 adet arazinin satışı yapılacak. 38.000 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak olan arsaların m2 büyüklükleri 11.465 metrekareye kadar ulaşıyor. Tam liste...

Emlak365.com - Gayrimenkul yatırımcıları için gözde satıcı konumuna gelen Milli Emlak Müdürlüğü yeni bir ihale ilanı yayımladı. Manisa'da hazineye ait kamu arazileri olduğunu bildiren kurum, bu arazilerin satışlarının yapılacağını açıkladı. İhale yöntemiyle yapılacak satışlar için başvuruda bulunacak olanlar aşağıdaki tabloya göre tekliflerini sunacaklar.

KAMUDAN SATILIK 21 ADET HAZİNE ARAZİSİ

Kamu kurumlarının arazi satış ilanlarına başvuru yapacak olan vatandaşlar için bilinmesi gereken ilk noktalarda birisi bu ihalelerin herkese açık olduğu. Vatandaşlar başvuru işlemlerini tamamlayarak açık artırmaya katılabilir tekliflerini kurumlara bildirebilirler. Hazineden satılık araziler için ister tek bir arazi yada arsa için başvuru yapılır istenirse hepsi için ayrı ayrı başvuru yapılabilir.

Vatandaşlar başvurularını bireysel olarak yapabilecekleri gibi şirket üzerinden de yapabilirler. Bireysel başvurularda gerçek kişi başvuru işlemleri kapsamında süreç tamamlanır, şirket adına başvurularda ise tüzel başvuru işlemleri yapılır.

Genel olarak bilgilerin dışında..

Aşağıda tabloda yer alan 21 araziden oluşan listedeki her bir arazi ayrı ayrı satılacak. İsteyenler her bir arazi için ayrı ayrı başvuru yapabilirler. İsteyenler sadece bir arazi için başvuru yaparlar.

Tabloya bakıldığında arazilerin Manisa'nın Şehzadeler İlçesi, Yunusemre İlçesi ve Saruhanlı İlçesinde bulundukları görülüyor. Arsaların çoğunluğu tarla arsa vasfında olurken zeytinli arsa ve ham toprak cinsinde arazilerde bulunuyor. Arazilerin m2 büyüklükleri 388 m2'den başlıyor 11.465 m2'ye kadar çıkıyor. Arazilerin fiyatlarına bakıldığında ise en ucuz arazinin 38.000 TL olduğu görülürken sanayi alanı imarlı 11.465 m2 arazinin ise 2 milyon 522 bin TL'den satılacağı görülüyor. Bu arazi en pahalı arazi konumunda.

ARAZİLERİ ALMAK İÇİN

Söz konusu arazileri almak isteyenler adına Manisa Milli Emlak Müdürlüğü "Yukarıda özellikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmazlardan 1-21 (21 dahil) sıra numaralı taşınmazların satış ihaleleri, 22 ve 23 sıra numaralı taşınmazların kiralama ihaleleri 2886 Sayılı Yasanın 45'inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile dosyalarında mevcut genel ve özel şartlara göre hizalarında belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır." açıklamasında bulundu. Başvurular bu açıklama kapsamında kuruma yapılacak. İhale işlemleri 10 Mayıs tarihinde başlayacak olup bu tarihe kadar başvuru yapılması gerek. Başvurular Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden tamamlanacak.

Emlak Haberleri Haberleri