Ziraat Bankası ile Demirören arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesi işbirliği protokolü!

Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ ile Ziraat Bankası ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı arasında bir işbirliği protokolü yapıldı. Gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesi için anlaşma sağlandı.

Ziraat Bankası ile Demirören medya arasında bir gayrimenkul ortaklığı kuruldu. Ziraat Bankası’nın İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bulunan mülkü için taraflar arasında anlaşma sağlandı. Bu anlaşma gereği ilgili mülkte bir konut projesi geliştirilecek ve ortak bir şekilde yapımı sağlanacak. İlgili protokol Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirildi.

ZİRAAT BANKASI VE DEMİRÖREN GAYRİMENKUL ORTAKLIĞI KURDU

Ziraat GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde yer alan açıklamaya göre mülkiyeti Ziraat Bankası’na ait bulunan İstanbul’un Bağcılar ilçesinde 2161 ada, 10 parsel ile 2163 ada 3 parselde kayıtlı taşınmazlar üzerinden Demirören Medya ile ortak bir gayrimenkul projesi geliştirilecek. 28 Ekim’de bu kapsamda gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü yapıldı.

Yapılan protokol ile alakalı olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamada ilgili taşınmazların mülkiyetlerinin Demirören Medya’ya devrinin ne zaman yapılacağına dair herhangi bir ayrıntıya yer verilmedi. Sadece ilgili tarihin belirlenmediği bildirildi.

Protokolde yer alan şartlar ile oluşturulacak ekspertiz raporuyla tespit edilecek değer de dikkate alınarak belirlenecek olan değer üzerinden taşınmazların devri sağlanacak. Ayrıca bu konuda yaşanacak gelişmelerin kamuoyuna duyurulacağı da açıklandı.

Öte yandan Ziraat Bankası ile Demirören Medya arasında yapılan bu gayrimenkul geliştirme projesi işbirliğinin detayları merak ediliyor. Konunun Ziraat Bankası ile Demirören Medya arsında yapılan kredi anlaşması ile bir alakası olup olmadığı merak konusu oluyor. Demirören Grubu medya şirketlerini alırken Ziraat Bankası’ndan yüklü miktarda kredi kullanmış ve bu kredi borcu ödenmemişti. Daha sonra varılan mutabakat ile İstanbul’da Demirören Grubu’na ait bazı taşınmazlar Ziraat Bankası’na devredilip kredi borcu kapatılmıştı.

Emlak Haberleri Haberleri