Ziraat Bankası'ndan 94 Bin TL'ye Apartman Dairesi, 73 Bin TL'ye Dükkan, 63 Bin TL'ye Binlerce Dönümlük Arazi Satışı

Ziraat Bankası gayrimenkul satın almak isteyenler için fiyatları dibe çekti. Gayrimenkul satış ilanlarında fiyat indirimleri yapan Ziraat Bankası kelepir konut, iş yeri ve arsa satışları yapıyor.

Türkiye'de gayrimenkul yatırımları her zamankinden çok daha fazla önem kazandı. Enflasyon karşısında varlıkların en önemli korunma aracı haline gelen gayrimenkul yatırımlarına çok büyükbir ilgi oluştu. İnsanlar uygun fiyatlı gayrimenkul bularak yatırım yapmayı hedefliyorlar. Ancak bu uygun fiyat meselesinin emlak piyasasında pek de bir karşılığı bulunmuyor. Emlak piyasasında çok yüksek fiyatlar olması gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri alternatif yollara sevk etti.

UCUZ GAYRİMENKULÜN ADRESİ BANKALAR OLDU

Gayrimenkul yatırımı yapılabilmesi için Türkiye'de bir başka yol da bankalardan yapılan satışlar oluyor. Hemen hemen her banka tarafından gayrimenkul saıtşı gerçekleştiriliyor. Bu gayrimenkullerin fiyatları ise emlak piyasasına kıyasla oldukça düşük olabiliyor. Bu düşük fiyatların emlak piyasası açısında bir anlamı olmasa da bankacılık sektörü açısından makul bir açıklaması bulunuyor.

SORUNLU KREDİLERLE BANKALAR GAYRİMENKUL SAHİBİ OLUYORLAR

Bankalar müşterilere kredi kullandırırken ipotek olarak gayrimenkullerini talep edebiliyorlar. Kredi sorunsuz şekilde ödenirse konulan ipotek kaldırılıyor. Ancak bu kredinin geri ödenmemesi durumunda kredi borcuna karşılık banka müşterinin ipotek gösterdiği konutun mülkiyetini alıp krediyi kapatıyor. Bu bankaya bir gayrimenkul kazandırsa da kredi zararına da neden oluyor. Bundan dolayı elde edilen gayrimenkulün en kısa sürede satılması gerekiyor. Bunun için bankaların satışa çıkardıkları gayrimenküller kısa sürede satılması amacıyla düşük fiyatlarla satışa çıkarılıyor.

ZİRAAT BANKASI'NDAN YILLARCA BEKLENSE BULUNMAYACAK FIRSATLAR

Türkiye'nin en çok kredi veren bankalarından birisi olan Ziraat Bankası da dolaylı olarak çok sayıda gayrimenkulün mülkiyetine sahip oluyor. Bu gayrimenkuller de düzensiz aralıklarla satışa çıkarılıyor. Satışa sunulan gayrimenkuller 81 ilde bulunurken çeşitli niteliklere sahip olabiliyorlar. Ziraat Bankası kelepir fiyatlarla satışa çıkardığı konut, iş yeri ve arsa nitelikli taşınmazlarla gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere yıllar bekleseler bulamayacakları fırsatları sunuyor! İşte Ziraat Bankası'nın satışa çıkardığı bazı gayrimenkullerin fiyat inncelemeleri....

Ziraat Bankası tarafından Karaman Sarıveliler'de bulunan 80 metrekare apartman dairesi 180 Bin TL'ye, Ankara Polatlı'da müstakil ev 144.500 TL'ye satışa çıkarıldı.

Ziraat Bankası Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 90 metrekare büyüklüğündeki konut için 160 Bin TL fiyat belirledi. Ayrıca yine Ankara'nın Elmadağ ilçesinde 110 metrekare apartman dairesi için 187 Bin TL fiyat açıklandı.

Ziraat Bankası Hatay Kırıkhan'da 84 metrekare apartman dairesi için 94.500 TL fiyat açıkladı. Banka 94.500 TL'ye Kırıkkale Merkez'de 101 metrekare apartman dairesi satacağını duyurdu. Yozgat Merkez'de 58 metrekarelik apartman dairesi için ise 120 Bin TL'lik değer biçildi.

Ziraat Bankası Sakarya'nın Hendek ilçesinde 17 metrekare dükkan için 73 Bin TL, 35 metrekare dükkan için 95 Bin TL fiyat belirledi. Banka Mardin'de 63.750 TL'ye 20503 metrekare arazi, 63.800 TL'ye 4652 metrekare arazi satılacağını duyurdu.

Emlak Haberleri Haberleri