Zonguldak Mithatpaşa Tünellerinde Işık Göründü! Seyahat Süresi 30 Dakikadan 5 Dakikaya Düşecek!

Zonguldak'ta kent trafiğini rahatlatmak amacıyla 2013 yılında temelleri atılan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi.

Zonguldak'ta kent trafiğini rahatlatmak amacıyla 2013 yılında temelleri atılan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi. 1975 yılında planlanan tünellerin 2020'de tamamlanacak olması kentte büyük bir sevinç yarattı.

Zonguldak'ta çok önemli bir ulaşım projesi daha nihayete eriyor. Filyos projesinin yapıldığı bölgeye ve Kilimli ilçesine ualaşacak olan araçların şehir içine girmesini engelleyecek olan Mithaşpaşa Tünelleri'nin temelli 2013 yılında Atılmıştı. Dönemin Ulaştırma Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından onay verilen proje o tarihten itibaren bitirlmeye çalışılıyor.



MİTHATPAŞA TÜNELLERİNDE IŞIK GÖRÜNDÜ!



Mithatpaşa Mahallesi ve Yeşil Mahallearasında yapımına başlanan ve gidiş geliş şeklinde 1.860 metrelik iki tünelde çalışmalar 2018 yılında bir süre aksamıştı. 2019 yılında yeniden başlayan tünellerin inşaatının bitmesine çok kısa süre kaldı.



SEYAHAT SÜRESİ 30 DAKİKADAN 5 DAKİKAYA DÜŞECEK!



Mithatpaşa Tünelleri tamamlandığında Zonguldak-Kilimli arasındaki seyahat süresi 30 dakikadan 5 dakikaya düşecek. Bu tünellerle yol mesafesi de 10,8 kilometreden 5,7 kilometreye inecek.



Zonguldak Mithatpaşa tünellerinin geçmişi ise oldukça uzun yıllara dayanıyor. 1975 yılında gündeme getirilen ve projelendirilen tünellerin yapımına ancak 2013 yılında başlanabilmişti. Şimdi ise tünellerin inşaatında büyük mesafe kat edildi. Mithatpaşa -1 Tünelinde ışık görünürken Mithatpaşa-2 tünelinde ise ışık görünmesine sadece 39 metrelik bir mesafe kaldı.



Mithatpaşa tünellerinin ışık görme törenine Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil karaismailoğlu da katılacak. Bu törenin ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri