Zonguldak'ın Geleceğini Planlıyoruz Diyen Çevre Bakanı Murat Kurum Projeleri Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zonguldak'a ziyarette bulunarak bu ildeki bakanlık projelerini inceledi. Bakan kurum Zonguldak'ın geleceğini inşa ettiklerini söyleyerek yapımı devam eden ve yapımına başlanacak projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zonguldak'a ziyarette bulunarak bakanlık projelerini yerinde inceledi. Zonguldak'a önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum bu projeler ile Zonguldak'ın geleceğini inşa ettiklerini belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da kentsel dönüşüm projelerine önem verdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Zonguldak genelinden kentsel dönüşüm projelerimize devam ediyoruz. Toplam 2.219 bağımsız birimin dönüşümü için 2.071'inin yıkımını gerçekleştirdik. Ayrıca Mithatpaşa Mahallesi'nde 350 vatandaşımızın yaşadığı 180 bin metrekarelik alanda bir kentsel dönüşüm projesi yapacağız. Burada inşa edeceğimiz binalar 4-5 katı geçmeyecek. Bu inşaatlara da 2021 yıl sonunda başlayacağız.” dedi.



ZONGULDAK'A MİLLET BAHÇESİ

Zonguldak Kozlu'da yapılacak olan millet bahçesi hakkında da bilgi veren Bakan Murat Kurum, “Türkiye'nin 81 ilinde yaptığımız millet bahçesi projelerinin birisi de Zonguldak Kozlu millet bahçesi olacak. 136 bin metrekarelik alanda projelendirdiğimiz millet bahçemiz ile Zonguldak'a 250 bin metrekarelik yeşil alan kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

TOKİ ZONGULDAK'TA 5.162 KONUT İNŞA ETTİ

Zonguldak'daki TOKİ projeleri hakkında da konuşan Bakan Murat Kurum, “Zonguldak'ta bugüne kadar TOKİ aracılığı ile 930 Milyon TL yatırım bedeli olan 5.162 konutumuzun inşaatını tamamladık. 50 bin- 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında Zonguldak'ta 258 konutumuzun inşasına da devam ediyoruz. Gökçebey ve Çaycuma'daki projelerimizi 2021 yıl sonunda tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

215 BİNA İÇİN TAŞINMA KARARI

Zonguldak için altyapı çalışmalarına da büyük bir önem verdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İller Bankası aracılığı ile Zonguldak'ta altyapı projelerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca yine atık su arıtma projemize de devam ediyoruz. Dere yataklarında taşkın riski bulunan 215 binamızı taşıma kararı aldık. Bu binalarda yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımı bakanlığımız tarafından verilecektir.” açıklamasını yaptı.

Emlak Haberleri Haberleri