Zonguldak'ta Yağış ve Fırtına Sonrası Heyelan Nedeniyle 51 Konut Boşaltıldı!

İklim değişikliği nedeni ile yaşanan doğal felaketler her geçen gün artmaya devam ederken ne yazık ki Türkiye'de de son senelerde yaşanan doğal afetlerin sayısında büyük artış yaşandı. Özellikle de ani sel baskınları nedeni ile büyük maddi zarar oluşurken Karadeniz bölgesi de heyelan olayları ile gündeme gelmişti.

Yaşanan doğal felaketler iklim değişikliği ile beraber artarken tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son senelerde doğal afetlerin sayısında büyük artış yaşandı. Bu sene son derece kurak geçen kış mevsimi nedeni ile pek çok şehirde barajlar boş kalırken bu yaz su kesintileri gündeme gelmişti.

Ani yağışlar sonrasında ise sel felaketleri yaşanırken Karadeniz bölgesi de sık sık yaşanan heyelanlar nedeni ile pek çok tehlike yaşamıştı. Süreçte geride bıraktığımız aylarda Zonguldak'ta yaşanan ani fırtınalar ve sağanak yağışlar sonrasında yaşanan heyelanların bilançosu artmaya devam ediyor.

ZONGULDAK'TA HEYELAN SONRASI BOŞALTILAN EVLERİN SAYISI 51'E YÜKSELDİ!

Son yıllarda sık sık ani sel baskınları ve sonrasında yaşanan heyelanlar ile gündeme gelen Zonguldak'ta son 4 aylık bilançoda ortaya çıktı. Zonguldak'ta meydana gelen ani sel baskınları, sağanak yağışlar ve fırtınaların ardından heyelanlar nedeni ile 100 evin zarar gördüğü, bu evlerden 51 tanesinin boşaltıldığı açıklandı.

2021 yılının Ocak ve Nisan ayları arasında meydana gelen doğal afetler sonrasında hasar gördüğü ve yıkılma tehlikesi oluştuğu belirlenen yüze yakın konuttan 51 tanesinin yüksek riskli olması nedeni ile boşaltıldığı, boşaltılan evlerin sahiplerine AFAD tarafından kira yardımı yapılmaya başlandığı ilan edildi. Hatırlanacağı üzere bu kış Zonguldak sık sık meydana gelen heyelan haberleri ile gündeme gelmiş, kameralara yansıyan heyelan anları büyük korku yaratmıştı. Bölgede yaşayan vatandaşlara devlet yardımı sağlanırken riskli olduğu tespit edilen evlerin acilen boşaltılmasına başlanmıştı.

Emlak Haberleri Haberleri