10 Bin TL'lik emekli maaş promosyonu hazırlığı! Bankacılık kulisleri hareketlendi!

Emekli maaş promosyonu kampanyalarının Ocak 2023 tarifeleri merak konusu oldu. Bankalar Ocak ayında emeklilere maaş promosyonlarını 10 Bin TL’ye çıkarır mı?

Emeklilerin bankalardan aldıkları maaş promosyonları çok önemli bir nakit desteği oluyor. Ancak emekli maaş promosyonu olarak emeklilere yapılan ödemelerde Ocak ayı için bir zam beklentisi oluştu. Bankaların emekliler için hazırladıkları yeni promosyon kampanyalarına dair ayrıntılar ise bankacılık kulislerinde yavaş yavaş yer almaya başladılar.

SGK İLE BANKALAR ANLAŞMA YAPMIŞTI!

Kamu bankalarının emeklilere 750 TL maaş promosyonu ödemeleri yapmaları tepki toplayınca SGK ile bankalar arasında yapılan emekli maaş promosyonu protokolü yenilenmişti. SGK ile tüm bankalar arasında imzalanan anlaşma ile emeklilere ödenecek olan maaş promosyonlarının asgari tutarları belirlenmişti. Buna göre emekli maaş promosyonları en az 3.000 TL ile 5.000 TL arasında olmak zorunda.

ÖZEL BANKALAR PROMOSYON YARIŞINDA

Özel bankalar daha fazla emekli müşteri edinebilmek için maaş promosyonu yarışı yapıyorlar. Aralık ayı tarifelerine göre ise iki banka ön plana çıkıyor. Emeklilere 7.500 TL’ye kadar maaş promosyonu veren İş Bankası ile ING Bank bu alanda başı çekiyorlar. Yapı Kredi Bankası ile Akbank ise emeklilere 7.000 TL maaş promosyonu ödemesi yaparken Garanti BBVA’da ödemeler 6.000 TL olarak yapılıyor. Diğer bankalar ise emeklilere asgari tutarlar üzerinden maaş promosyonu ödemesi yapıyorlar.

OCAK AYINDA EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI NE KADAR ZAMLANIR?

Ocak ayında emekli maaş promosyonları açısından yeni bir dönem başlayacak. Her yıl yılbaşında emekli maaşlarına yapılacak olan zamlar emekli maaş promosyonlarında tüm hesapları değiştirecek. Bankalar emeklileri maaş müşterisi olmaya ikna edebilmek için çok daha fazla miktarlarda promosyon ödemesi yapmayı göze almak durumunda kalacaklar. Bundan dolayı bankacılık kulislerinde özellikle bazı bankaların 10 Bin TL’lik kampanyaları hazırladıkları bildiriliyor. Şu ana kadar resmi açıklama olmasa da emekli maaş promosyonlarında bu yönde bir değişiklik yapılacağı güçkü bir şekilde iddia ediliyor.

Finans Haberleri