Paraya sıkışanlar bankaların kapısını çalarak ihtiyaç kredisi kullanmak istediklerini iletiyorlar. Koşulları uyan müşterilere de bankalar bu imkanı sağlıyorlar. Elbette her kredi ürününde olduğu gibi ihtiyaç kredisinin de bir maliyeti bulunuyor. maliyeti karşılamayı kabul eden müşterilere bankalar nakit destek kapısını aralıyorlar.
DÜŞÜK TUTARLI İHTİYAÇ KREDİLERİ TALEP ÇEKMİYOR
Harcama kalemleri ile borçlanma tutarlarında yükselişler meydana gelmesinden dolayı insanlar artık bankalardan küçük limitlerde ihtiyaç kredisini pek talep etmiyorlar. Bunun yerine yüksek limitlerde ihtiyaç kredileri talep ediliyor. Bu kredilerde de azami vade süresi sıkıntısı yaşanıyor. Bankalar 50 Bin TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerine 36 ay vade imkanı sağlayabiliyorlar. 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasındaki ihtiyaç kredileri için ise en fazla 24 aya kadar vade ile bu kredi kullandırılıyor. 100 Bin TL limiti aşılırsa o zaman azami vade süresi 12 aya kadar düşüyor. Bu da müşterilerin aylık ödemeleri gereken taksit tutarlarını yükseltiyor.
İŞ BANKASI 100 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşterilere banka aylık yüzde 1,95 oranında kredi faizi uyguluyor. 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksit tutarı 5.553 TL oluyor. Bu çekilecek kredinin toplam maliyeti ise 133.786 TL olarak hesaplanıyor.
ING BANK 100 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
ING Bank müşterileri aylık yüzde 1,94 faizle ihtiyaç kredisi çekme imkanı bulabiliyorlar. 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisi çekilmesi halinde ödenmesi gereken aylık taksit tutarı 5.545 TL oluyor. Banka bu kullanılacak olan kredinin toplam maliyetini 133.601 TL olarak açıkladı.
YAPI KREDİ BANKASI 100 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
Yapı Kredi Bankası'ndan ihtiyaç kredisi kullanacak olan müşterilere banka aylık yüzde 2,89 oranında faiz uyguluyor. 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 6.301 TL ve toplam maliyeti de 151.746 TL şeklinde hesaplanıyor.