12 milyon emekliye müjdeli haber! TÜED'den SGK Memur EYT BAĞKUR emeklisi tüm EMEKLİLERE 5 haneli ikramiye müjdesi

Emekliye ek zam müjdesi beklenirken TÜED son dakika duyurdu. Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi 2023 ne kadar oldu zam var mı belli oldu.

12 milyon emekliye müjdeli haber! TÜED'den SGK Memur EYT BAĞKUR emeklisi tüm EMEKLİLERE 5 haneli ikramiye müjdesi - Milyonlarca emekli nefesini tutmuş, gelecek olan ek ara zam müjdesini beklemeye başlamıştı.

Seçimden hemen sonra Temmuz ayında emekli maaşına yapılan zam oranı düşük kaldığı için eleştirilere neden olurken Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklama ek zam beklentisi oluşturmuştu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da benzer açıklamalar gelmiş ve Erdoğan'da emeklilere yılbaşından önce ek zam müjdesi vermişti.

EMEKLİLERE EK ZAM VAR MI, EMEKLİ MAAŞINA ARA ZAM NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Milyonlarca emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi haberi ile heyecan yaşarken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün tarafından yapıldı. Ergün emeklilerin bugün gelinen son noktada artık maaşları ile geçinemez ve ay sonunu getiremez bir hale geldiğini belirterek emeklilere ek zammın bir an önce verilmesi gerektiğini ifade etti.

Emekli maaşlarına ek zammın daha ileri bir tarihe ertelenmeden Ekim ayında meclis açılır açılmaz hemen gündeme alınarak ilk olarak TBMM'den öncelikli olarak çıkartılması gerektiğini belirten Ergün, emeklinin artık dayanacak gücü kalmadığını söyledi. Bayram ikramiyesinin alım gücünün de korunması gerektiğini belirten Ergün ilk olarak 2018 senesinde verilen bin TL'lik bayram ikramiyesi ile o tarihte 24 ayar altından yaklaşık 5,3 gram altın alındığını altın hesabı ile ikramiyenin bugün en az 9 bin TL olması gerektiğini söyledi.

TÜED'DEN SON DAKİKA CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI! EMEKLİLERE 29 EKİM'DE EK BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ?

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında da değerlendirmede bulunan Ergün emekli aylığına zammın yanı sıra bayram ikramiyesinin de arttırılması gerektiğini ifade ederek "Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verileceği konuşulan 5 bin liralık ikramiye de ek bir gelir sağlaması açısından önemli.

Fakat 5 bin liralık ikramiye ne Cumhuriyetimize yakışacak ne de emeklimizi mutlu edebilecek düzeyde" siteminde bulunarak söz konusu rakamın en az 10 bin TL olması gerektiğini ifade etti. Emekliler söz konusu rakam için memnuniyetlerini dile getirirken hükümetin bu teklifi kabul edip etmeyeceğini ise önümüzdeki günler gösterecek.

Finans Haberleri