2. el konut kampanyası için faizler belli olmaya başladı!

İkinci el konutlar için açıklanacak olan kampanyada yüzde kaç faizle konut kredisi verileceği merak ediliyor. Devlet destekli ikinci el konut kredilerinde gündemdeki aylık faiz oranları belli olmaya başladı.

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için devlet adeta seferberlik başlattı. Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri amacıyla TOKİ’nin sosyal konut projesi devreye alındı. Ardından Yeni Evim kampanyası ile hiç evi olmayan orta gelirli vatandaşlara destek sağlandı. Şimdi ise gündemde ikinci el konutlar için konut kampanyası için hazırlıklar yapılıyor.

KAMU BANKALARI AÇIKLAYACAK!

İkinci el konut kampanyasına dair gelen bilgiler ve yapılan açıklamalara göre sıfır konutlar için açıklanan Yeni Evim kampanyası gibi bir imkan olmayacak. Ancak devlet ikinci el konut satın almak isteyen vatandaşları kamu bankaları üzerinden destekleyecek. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından yeni bir konut kredisi kampanyası hazırlığı başlatıldı. Bu bankalar uygun faizlerle vatandaşlara konut kredisi vererek ikinci el konut satın almalarını kolaylaştıracak.

DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK!

İkinci el konutlar için açıklanacak kampanyada devlet desteği çok kapsamlı olmayacak. Sıfır konutlarda amaç konut üretimini arttırmak olurken devlet bunun için daha fazla destek sağlayabiliyor. Ancak ikinci el konutlarda böyle bir imkan bulunmayacak. Devlet sadece kamu bankaları üzerinden bir miktar faiz indirimi yapılması yönünde destek verebilecek. Bu da şu anda uygulanan konut kredisi faiz oranlarının bir miktar daha geri çekilmesi anlamına geliyor.

GÜNDEMDEKİ FAİZ ORANLARI BELLİ OLDU!

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank şu anda aylık yüzde 1,29 faizle konut kredisi veriyor. Kredi limitlerinde bazı sınırlamalar uygulansa da vatandaşlar bu faiz oranı ile konut kredisi kullanabiliyorlar. Açıklanacak olan ikinci el konut kampanyasında faizler biraz daha geri çekilebilecek. Masadaki aylık konut kredisi faizleri ile belli olmaya başladı. Verilen bilgilere göre masada iki seçenek bulunuyor. Kamu bankalarının üst düzey yetkilileri aylık 0,99 faizle ile 1,09 faiz oranlarını gündemlerine aldılar. Kısa bir süre içerisinde bu faiz ile alakalı net bir karar verilmesi bekleniyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYETİ!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın 1 Milyon TL konut kredisi için talep ettiği aylık taksitlerin güncel tablosu yeni kampanya için fikir verebiliyor. İkinci el konutlar için açıklanacak olan kampanyada daha düşük taksit tutarları olacak. Şu anda kamu bankaları 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisini aylık yüzde 1,29 faizle verirken bu kredinin aylık taksiti 16.429 TL olarak hesaplanıyor.

Finans Haberleri