2025 asgari ücrette kötü haber! Bu rakamı geçmeyecek

2025 asgari ücret pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmamıştı. Geçtiğimiz yıl sonunda yapılan açıklamada asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışanların büyük bir kısmını direkt, bir o kısmını da dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücrete ilişkin kötü haber geldi. 2025 yılı asgari ücrete gelecek olan zammın o rakamı geçmeyeceği ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklama SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarafından geldi. Karakaş, yaptığı açıklamasında asgari ücretin yıl sonunda 22 bin 500 TL’yi geçmeyecek şekilde açıklanabileceğini söyledi. Bu durum geçimini asgari ücretle sağlayanlara kötü haber olarak duyuruldu.

ARA ZAM YAPILMAMIŞTI

Asgari ücret aslında sadece çalışanları değil, market raflarındaki pek çok ürünün fiyatını da direkt olarak etkiliyor. Asgari ücrete gelecek olan zammın ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar özelikle yıl içerisinde sadece 1 defa zam olacağı net bir şekilde ifade edilen asgari ücretle ilgili açıklamalar için gözlerini uzmanlara çevirmiş durumda.

“KESİN KONUŞUYORUM”

Konu ile ilgili açıklama İsa Karakaş tarafından geldi. Karakaş yaptığı açıklamasında asgari ücretin 22 bin 500 TL’yi geçmeyeceğini ifade etti. Kesin olarak konuştuğunu ifade eden uzman isim, “Asgari ücret 22.500 TL’yi geçmeyecek, kesin konuşuyorum. 20 bin ile 22.500 TL arasında bir rakamdan bahsediyorum” dedi. Eğer bu durum gerçek olursa milyonlarca asgari ücretli geçimini nasıl sağlayacağını şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Çünkü asgari ücrete gelen zam market raflarından Pazar fiyatlarına kadar pek çok fiyatı direkt olarak etkileyecek.

Öte yandan emekliler için de kötü haber verildi. Memur emeklilerine kötü haberi veren uzman isim, memur emeklilerin yüzde 10’u geçmeyecek şekilde bir zam alacaklarını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de ortalama olarak yüzde 15 civarında bir zam alacağını ifade etti.

Finans Haberleri