40 Bin TL İhtiyaç Kredisini Bu Taksitlerle Veriyorlar! İş Bankası, QNB Finansbank, Garanti BBVA Kredi Taksit Maliyetleri!

İş Bankası, Garanti BBVA ve QNB Finansbank'In kredi maliyetleri merak konusu oluyor. 40 Bin TL ihtiyaç kredisi için bu bankalar aylık ne kadar taksit istiyorlar? İhtiyaç kredisi aylık faiz oranları yüzde kaç?

Türkiye'de vatandaşlar ekonomik bir darboğazdan geçmeye çalışıyorlar. Yaşanan finansal krizin olumsuz etkilediği vatandaşlar ek kaynaklar ile bütçelerini sürdürülebilir kılıyorlar. Ancak bu ek kaynaklara ulaşmak hiç de kolay olmuyor. Bunun en çok kullanılan yolu ise bankalardan ihtiyaç kredisi  çekmek olarak değerlendiriliyor. Bu yöntemle nakit desteği alan vatandaşlar finansal açıdan nefes alma imkanı buluyorlar. Ancak ihtiyaç kredilerinin de belirli maliyetleri var ve bu maliyetlerin karşılanması gerekiyor. Peki ihtiyaç kredisi çekenler hangi maliyetler ile karşılaşıyorlar.

İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYETLERİ BEL BÜKÜYOR!

Yüksek enflasyon nedeniyle yaşanan olumsuzluklar ihtiyaç kredilerine de yansıyor. Maliyet açısından ilk bakışta yüksek maliyetler göze çarpsa da ihtiyaç kredisi maliyetleri enflasyona kıyasla daha düşük olabiliyor. Bundan dolayı da ihtiyaç kredisi kullanmak sıklıkla başvurulan bir yol haline geldi. Çekilen ihtiyaç kredisinin taksiti yüksek enflasyon karşısında eriyeceği için maliyet etkisi vatandaşlar için olumsuz olmayabiliyor. 

İhtiyaç kredisi çekmek için özel bankaları tercih eden müşteriler aylık yüzde 2,05'ten başlayan faizler ile karşılaşıyorlar. İş Bankası bu faiz oranı ile ihtiyaç kredisi imkanı sağlarken QNB Finansbank müşterileri ise aylık yüzde 2,21 faizle ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Garanti BBVA'nın müşterilere uyguladığı ihtiyaç kredisi aylık faiz oranının ise yüzde 2,93 olduğu bildirildi. 

İhtiyaç kredisi çekmek için karar veren müşteriler bankaların kendilerine uygulayacakları vade sürelerini de merak ediyorlar. BDDK tarafından konulan sınırlamalara göre bankalar 50 Bin TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerini 36 aya kadar vade ile, 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasındaki ihtiyaç kredilerini 24 aya kadar vade ile ve 100 Bin TL'nin üzerindeki limitlerdeki ihtiyaç kredilerini de 12 aya kadar vade ile kullandırabiliyorlar.

İŞ BANKASI 40 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

İş Bankası'ndan 36 ay vadeli 40 Bin TL ihtiyaç kredisi kullanan müşteriler aylık 1.719 TL kredi taksiti öderken bu kredinin toplam maliyeti 62.098 TL olarak hesaplanıyor.

QNB FİNANSBANK 40 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

QNB Finansbank müşteriler 1.738TL aylık kredi taksiti ile 36 ay vadeli 40 Bin TL ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 62.786 TL oluyor.

GARANTİ BBVA 40 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

36 ay vadeli 40 Bin TL ihtiyaç kredisi Garanti BBVA'dan aylık 1.976 TL taksitle çekiliyor. Bu kredinin toplam maliyetinin 71.341 TL olduğu bildirildi.

Finans Haberleri