5 milyon kişi etkilenecek! Yeni zam açıklandı tanesi 10 TL oldu

Seçimden hemen sonra başlayan zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken

5 milyon kişi etkilenecek! Yeni zam açıklandı tanesi 10 TL oldu - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin hemen öncesinde başlayan zam yağmuru seçimden sonra hızını daha da arttırmıştı.

Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulan yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek tarafından alınan kararlar zam yağmurunu attırmıştı. ÖTV ve KDV oranlarında yapılan düzenlemeler, dolar kurundaki artış ve akaryakıt fiyatlarındaki rekor zamlar yeni zam yağmurlarının kapısını aralamıştı.

İZMİR'DE SİMİT FİYATLARINA YENİ ZAM HABERİ!

İzmir Fırıncılar Odası tarafından açıklanan karar ile yeni zam haberi son dakika duyuruldu. Alınan karar ile ekmek fiyatlarının yeni fiyatı açıklanırken simit fiyatlarına da zam haberi geldi.

Ekmek fiyatlarına gelen zam haberi sonrasında yüzde 50 fiyat artışı ile cepleri yakmış, 5 liradan 7.5 liraya çıkartılmıştı. Fırıncılar un, susam, akaryakıt, elektrik, su ve işçilik maliyetlerinde yaşanan artışların etkisi nedeni ile iflas etmeye yakın olduklarını belirterek simit fiyatlarına zam istemişlerdi.

Yapılan açıklama ile gevrek fiyatlarına yeni zam haberi verildi ve 1 simit 10 TL oldu. Gelen zamma vatandaşlar sosyal medyadan büyük tepki gösterirken asgari ücret simit hesabı gündeme damga vurdu. Simite gelen zamma tepki gösteren vatandaşlar indirim talebinde bulundular.

Finans Haberleri