6 aylık enflasyon farkı belli oldu! Temmuz 2023 memur emekli maaş zammı ne kadar?

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 6 aylık enflasyon farkı belli oldu.

Milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir heyecan içerisinde beklenen enflasyon rakamları belli oldu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre vatandaşlara Temmuz ayı zammı ile birlikte refah payı verileceği ifade edilmişti. Bu kapsamda vatandaşların maaşlarına uygulanacak olan zamların ise 2023 yılının ilk 6 ayının enflasyon rakamlarına göre belirleneceği öğrenildi.

Zam için açıklanması beklenen Haziran ayı enflasyon farkı ise bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaların ardından Ocak ayından bu yana belirlenen enflasyon farkları ile birlikte 6 aylık enflasyon farkının belirlendiği öğrenildi.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI KAÇ OLDU?

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre 6 aylık enflasyon farkı şu şekilde verildi;

TÜİK TEFE TÜFE Ocak 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 6.65

TÜİK TEFE TÜFE Şubat 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 3.15

TÜİK TEFE TÜFE Mart 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 2.29

TÜİK TEFE TÜFE Nisan 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 2.39

TÜİK TEFE TÜFE Mayıs 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 0.04

TÜİK TEFE TÜFE Haziran 2023 aylık enflasyon oranı Yüzde 3.92

olmak üzere ilk 6 aylık enflasyon toplamı yüzde 19.77 olarak belirlendi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Konu ile ilgili en çok merak edilen konular arasında ise memur ve emekli memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı konusunda oldu. Gelen bilgilere göre hem memur hem de emekli memurlarının maaşlarına en az yüzde 35 en fazla da yüzde 45 oranında zam yapılmasının planlandığı öğrenildi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile birlikte bugünden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak olan çalışmalar sonucunda tamamlanarak hayata geçirileceği öğrenildi.

Finans Haberleri