81 ilde 00.01'de 41 TL birden zamlandı! Ödeme yaparken aman dikkat

Dolar kurunda yaşanan yükseliş beraberinde korkulduğu gibi yeni bir zam furyası da getirirken bu zamlardan biri daha gece yarısı itibariyle uygulamaya alındı.

Vatandaşlar artık açıklanan zam haberlerini takip etmekte zorlanırken dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisiyle yeni zam haberleri yağmur gibi gelmeye başladı. Bu zamlardan biri de ne yazık ki beklendiği üzere akaryakıt fiyatarı için açıklandı. İlk olarak benzine gelen zammın ardından gece yarısında itibaren geçerli olmak üzere motorine de zam geldi. Akaryakıt fiyatları yine zamlandı.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM VAR MI, MOTORİN ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL ZAM GELDİ?

Akaryakıta zam haberi son dakika açıklandı. Brent petrolde yaşanan geri çekilmeye rağmen dolar kurunda yaşanan yükselişten destek bulan akaryakıt fiyatları zamlandı. Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde ilk zam haberi benzine verilmişti. 22 Eylül gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin litre fiyatı için 1 lira 40 kuruş zam gelmişti. Zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 42,74 TL, Ankara’da 43,09 TL, İzmir’de 43,53 TL seviyesine yükseltildi.

Yeni zam haberi ise motorin için verildi. Motorinin litre fiyatına gece yarısı itibariyle 90 kuruşluk zam yapıldı. 45 litrelik araç deposunu fulleyen vatandaşlar 41 TL ödeme yapacaklar. Zamlı akaryakıt fiyatları ile satışlar gece yarısı itibariyle başlamış oldu. Yeni haftada akaryakıt sektörü temsilcilerinin gözleri bir yandan brent petrolde bir yandan da dolar kurunda olmaya devam edecek. Bu rakamlarda yükseliş zamlara neden olurken yaşanan düşüşler ise araç sahiplerine indirim olarak yansıtılacak.

Finans Haberleri