Ağustos ayı İstanbul enflasyonu belli oldu!

Bugün İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamalara göre 2023 yılı Ağustos ayı enflasyon rakamlarının belli olduğu ifade edildi.

İstanbul Ticaret Odası tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte Ağustos ayı yıllık enflasyon rakamlarının belirlendiği öğrenildi. Geçtiğimiz Ağustos ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 8,8 artış gösterirken, yıllık bazda bakıldığı zaman ise yüzde 74,17 oranında oldu. Toptan fiyatlara bakıldığı zaman bir önceki aya göre yüzde 6,65 oranında, yıllık artışın ise yüzde 66,18 olduğu ifade edildi.

EN ÇOK ARTIŞIN YAŞANDIĞI ALANLAR AÇIKLANDI!

Yayımlanan rakamlara bakıldığı zaman perakende fiyatlarda bir önceki aya göre en yüksek artışın yüzde 32,29 oranda, ulaştırma ve haberleşmede görüldüğü ifade edildi. Bunun ardından yüzde 9,77 oran ile gıda, yüzde 8,94 oran ile ev eşyası, yüzde 6,50 oran ile konut, yüzde 4.11 oran ile kültür eğitim ve eğlence, yüzde 1,87 oran ile sağlık ve kişisel bakım son olarak da yüzde 0,33 oranla giyimin takip ettiği öğrenildi.

TOPTAN FİYATLARDA EN ÇOK ARTIŞ YÜZDE 12,35 ORANINDA OLDU!

İstanbul Ticaret Odası, yayımladığı verilere göre toptan fiyatlarda bir önceki aya göre en yüksek artışı yüzde 12,35 oran ile mensucat grubundan gördüğü ifade edildi. Bunu takip eden gruplar ise sırası ile şu şekilde verildi;

Madenler grubunda yüzde 9,44,

Yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8,28,

Gıda maddeleri grubunda yüzde 8,23,

Kimyevi maddeler grubunda yüzde 4,25,

İşlenmemiş maddelerde yüzde 3,65,

İnşaat malzemelerinde yüzde 2,77 artış görüldüğü öğrenildi.

Finans Haberleri