Aile Bakanlığı duyurdu! Şubat ayında o kişilerin hesaplarına 2.500 TL yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal yardımlara ilişkin ödeme takvimine dair açıklama yapıldı. Buna göre vatandaşlara Şubat ayında 2.500 TL ödeme yapılacak.

Türkiye'de sosyal yardım ödemelerine 2023 yılında da yoğun bir şekilde devam edilecek. Vatandaşlara yönelik sosyal yardım programlarına yenileri eklenirken mevcut programlar kapsamında da ödeme planlaması yapıldı. Buna göre vatandaşlar ödemelerini belirli bir takvim planlaması ile alabilecekler. Konuya dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. 

2.500 TL ÖDEME YAPILACAK!

Aile Bakanlığı'nın açıkladığı 2023 takvimine göre doğalgaz tüketim desteği olarak yapılacak ödemelerin tarihi belli oldu. Devlet tarafından vatandaşların doğalgaz faturaları için nakit destekler verilecek. Bu destek için ise ödemeler Şubat ayı içerisinde yapılacak. Başvuru yapan vatandaşlar ödemelerini Şubat ayı içerisinde alarak doğalgaz faturalarını öderken nakit destek imkanı bulmuş olacaklar. Net tarihi ise Şubat ayı içerisinde Aile Bakanlığı açıklayacak. 

KİMLER DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ ALABİLİR?

Kimlerin doğalgaz tüketim desteği alabilecekleri merak ediliyor. Bu sosyal yardım için uygulanan kriterler açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Türkiye genelinde 4 milyon haneye doğalgaz tüketim desteği verilmesi amaçlanıyor. Herhangi bir gelir şartı uygulanmazken vatandaşlar ister ev sahibi olsunlar isterseler de kiracı olsunlar bu sosyal yardımı alabilmek için başvuru yapabilecekler. Yapılan başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından değerlendirildikten sonra karar verilecek. 

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile Bakanlığı'nın doğalgaz tüketim desteğinin ne kadar olduğu da merak ediliyor. Bu sosyal yardım için 2023 tarifesi belli oldu. Buna göre vatandaşlara 900 TL'den başlamak üzere 2.500 TL'ye kadar sosyal yardım ödemesi yapılacak. Hangi vatandaşın ne kadar sosyal yardım alacağına ise il bazında karar verilecek. Kış mevsimi sert geçen illerde yüksek tutarlarda ödeme yapılacak. Ancak kış mevsimi biraz ılıman geçen illerde doğalgaz tüketimi de az olacağı için destek ödemesi de biraz az olabilecek. En az 900 TL ödeme yapılacak.

ÖDEMELER NASIL ALINACAK?

Aile Bakanlığı'nın doğalgaz tüketim desteği ödemelerini nasıl yapabileceği de merak konusu olabiliyor. Aile Bakanlığı diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi bu sosyal yardım ödemesini de PTT üzerinden yapıyorlar. Vatandaşlar PTT'ye giderek faturalarını ve kimliklerini ibraz etmek koşuluyla bu sosyal yardım ödemesini alabilecekler. 

Finans Haberleri