Ailelerin müptelası olmaya geliyor! KİA'dan yeni elektrikli SUV tanıtıldı işte Türkiye'de satılacağı fiyat

Son yıllarda vatandaşların SUV modellere olan ilgisi her geçen gün katlanarak artıyor.

Son yıllarda vatandaşların SUV modellere olan ilgisi her geçen gün katlanarak artıyor. SUV popülaritesi elektrikli araçlarda da tercih sebebi oluyor. Çoğu elektrikli otomobil üreticisi artık araçlarında SUV modellere daha ağırlık veriyor.

Bu markalardan birisi kuşkusuz KIA olurken, Güney Koreli otomobil üreticisinin yeni EV5 ile elektrikli SUV modellere de bir yenisi daha eklemesi bekleniyor.

KIA EV5 TANITILDI

KIA, yeni elektrikli SUV modeli EV5'i Çin'de ki Chengdu Otomobil Fuarı'nda ilk tanıtımını gerçekleştirdi.

EV9’dan sonra markanın ikinci SUV modeli olan EV5, kompakt boyutları ile daha genç kullanıcıları ve küçük aileleri gözüne kestirmiş durumda.

Yeni modelin iç mekanında ise oldukça minimalist bir yapı bizleri karşılıyor. Çoğu kontrolün direksiyon üzerinden ve dokunmatik bilgi-eğlence ekranından sağlandığı araçta 64 farklı renge sahip ambiyans aydınlatması da bir diğer öne çıkan özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni elektrikli SUV model; 4 bin 615 mm uzunluğa, 1.875 mm genişliğe ve 1.715 mm yüksekliğe sahip. EV5 ayrıca kompakt boyutlarına rağmen sahip olduğu 2 bin 748 mm’lik dingil mesafesi ile geniş bir iç mekan vadediyor.

KIA EV5 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR OLACAK?

Araç fiyatının 40 bin dolardan başlaması öngörülürken Türkiye'de vergiler dahil 1 milyon 800 - 2 milyon 250 bin TL gibi bir rakama aracın etiketi konulması bekleniyor.

Emlak365.com

Finans Haberleri