Akaryakıtta yılın ilk indirimi belli oldu!

Petrol fiyatlarındaki geri çekilmeler akaryakıtta indirimin kapısını araladı. Geçtiğimiz hafta başlayan petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle akaryakıtta indirim açıklandı.

Türkiye’de yüksek vergilerden dolayı akaryakıt fiyatlarının oldukça can yakıcı seviyede olması zaman zaman vatandaşların tepkisini çekse de maliyet değişimleri ile akaryakıtta indirimler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Buna dair yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre akaryakıtta yılın ilk indirimi açıklandı.

BRENT PETROL DİBE ÇAKILDI!

Petrol piyasasında meydana gelen gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu kapsamda uzman beklentilerine göre 2023 yılında petrol fiyatlarında önemli düşüşler olacak. Yılın ilk petrol fiyatı düşüşü ise gerçekleşti. Brent petrolün varil fiyatı 85 dolar seviyesinde işlem görürken şu anda bu fiyat 78 dolar noktasına kadar geriledi. Aslında düşüş daha fazlaydı ama dün brent petrolde hafif bir toparlanma hareketi meydana geldi.

DOLAR KURU YÜKSEK!

Brent petrolün fiyatında gerilemeler olurken bu durum dolar kuru tarafından desteklenmedi. Dolayısıyla dolar kuru artışlarından dolayı akaryakıt indirimlerinde bir sınırlama meydana geldi. Dolar kurunda yükseliş olmasaydı indirim miktarı daha fazla olabilecekti. Türkiye’de akaryakıt maliyetleri dolar kuru üzerinden hesaplanıyor. Bundan dolayı dolar kurunun akaryakıt fiyatlarına doğrudan etkisi bulunuyor.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR!

Araç sahiplerinin büyük ilgisini çekecek gelişme ise benzin fiyatlarına gelecek olan indirim oldu. Sektör kaynakları tarafından verilen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatına indirim yapılacak. Benzin indiriminin 63 kuruş olacağı bildirildi. Bu gece yarısından sonra benzin alacak olan araç sahipleri litre başına 63 kuruş daha az ödeme yapacaklar.

MOTORİNE İNDİRİM VAR MI?

Motorin indiriminin olup olmayacağı da merak ediliyor. Motorin indirimine dair henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Bugün motorine indirim olmayacak. Ancak hafta boyunca meydana gelecek olan fiyat gerilemelerinin ardından motorin fiyatlarında da indirim gündeme alınabilecek. Bunun için de petrol fiyatları ile dolar kuru sıkı bir şekilde takip ediliyor.

AKARYAKITTA YENİ FİYATLAR NE KADAR OLACAK?

Akaryakıtta yapılacak olan fiyat değişiminin ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyatlar merak ediliyor. Buna göre benzinin litresi İstanbul’da 18,88 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 19,06 TL’ye düşecek. Motorinin litresi ise İstanbul’da 22,07 TL, Ankara’da 22,24 TL ve İzmir’de 22,34 TL’den satılmaya devam edilecek.

Finans Haberleri