Altın alacaklara İslam Memiş son dakika uyarıda bulundu! Altın ve dolarda son durum

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte altın alacaklar için değerlendirmelerde bulunuldu.

Bugün altın ve dolar piyasası hakkında ekonomistler tarafından son değerlendirmelerde altın ve dolar piyasalarındaki son durum değerlendirildi.

ALTIN VE DOLAR YORUMU GELDİ!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Gram altın TL ekranlarda 1613 seviyesinde. Önemli bir bilgi vermek isterim. Resmi kur ile Kapalıçarşı fiyatı arasında yine makas aralıkları başladı. Ekrandaki kurların üzerinde bir 20 lira ekleyerek fiziki tarafta işlem yapılıyor. Bozdurma 1623 lira alma fiyatı 1633 lira fiziki tarafta. Bu risk olarak algılanır. İşlerin zorlaştığına işaret ediyor. 20 liralık makas aralığı var. Gram altın TL'de bant aralığı aynı; 1500 ve 1650 TL. 1650 direncine yaklaşıyor. Hem dolar hem gram altın tarafında alacağım seviyeler değil. TL'mi farklı enstrümanlarda değerlendirebilirim. Ons altın mesela. Yararlanmak için dolar alır, parite yapar, gram altınımı yerine koyarım. Direkt gram altın almaktan daha avantajlı bir karar vermiş olurum. Elimizdeki yüzde 50 TL ile dolar alabiliriz. Parite üzerinden yapabiliriz. TL üzerinden altın almaktan daha avantajlı olur bu." şeklindeki ifadeler ile gram altın ve dolar arasındaki risk seviyelerinden bahsedildi.

1800 TL SEVİYELERİNE GELEBİLİR!

Özellikle de gram altında durumun nasıl olacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından İslam Memiş tarafından, "Yılın ilk yarısında Yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yıla 1106 TL seviyesinden başlayan gram altın yüzde 46 artışla bugün 1618 TL seviyesini gördü. Gram altında yılsonuna kadar 1750- 1800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum. Kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir." şeklinde açıklamalar ile altın alacaklara tavsiyelerde bulunuldu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan altın ve dolar kuru hakkında yapılan açıklamalar Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in kişisel değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Finans Haberleri