Altın fiyatlarında eylül sonu rekoru!

Altın fiyatları yatırımcıların ve vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Piyasalardan aktarılan son habere göre altın fiyatları hızlı bir şekilde yükseliyor. Gram altın fiyatı eylül ayının son günlerinde yine rekor kırdı.

Geçtiğimiz haftadan bu yana yükseliş kaydetmeye devam eden altın fiyatı haftanın 2. İşlem gününde de rekor kırmaya devam etti. Özellikle geçtiğimiz hafta gelen FED faiz indirimi ile birlikte Çin’den gelen haberler altın fiyatlarını desteklemeye başladı.

Öte yandan aktarılan son habere göre ons altının fiyatı 2636 dolar seviyesini görürken, yeni bir rekor haber geldi. Gram altın da aynı dakikalarda 2892 TL ile rekor tazelemiş oldu. Peki, piyasalardaki son durum ne?

FİYATLAR DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR

Öte yandan altın fiyatları için yapılan açıklamada jeopolitik gerginliklerin de altın fiyatlarını etkileyeceği tahmin ediliyor. Diğer yandan Orta Doğu’da etkisini gösteren gerilim brent petrol fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. BM Zirvesi’ndeki görüşmeler de altın fiyatlarının yükselmesine neden olacak şekilde artış gösterebilir.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son rakamlara göre 4 Eylül güncel altın fiyatlarında son durum şu şekilde:

ONS ALTIN

ALIŞ: 2.635,23 dolar

SATIŞ: 2.635,54 dolar

GRAM ALTIN

ALIŞ: 2.892,31 TL

SATIŞ: 2.892,67 TL

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ: 4.809,00 TL

SATIŞ: 4.860,00 TL

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ: 4.809,00 TL

SATIŞ: 4.860,00 TL

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 19.178,00 TL

SATIŞ: 19.364,00 TL

Uzmanların değerlendirmesine göre gram altın fiyatları dönemsel olarak düzeltmelere devam edecek olsa da fiyatların yükselmeye devam edeceğini ifade ediyor. Yatırım yapacakların bu noktada fiyatları yakından takip etmesi öneriliyor. Altın fiyatları küresel ve iç piyasa dahil olmak üzere pek çok gelişmeden anlık olarak etkilenebiliyor.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamlar baz alınarak hazırlanmıştır.

Finans Haberleri