Altın yatırımcılarına İslam Memiş'ten kritik uyarı! İş işten geçmeden buna dikkat edin

Yatırım amaçlı altın alan vatandaşlar için Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli açıklama geldi.

Son dönemde yatırım amaçlı altın tercih eden vatandaşlar için bugün Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada altın alırken daha ucuz yolu tercih eden vatandaşların dolandırılabileceği, bu nedenle de vatandaşların daha uygun fiyattan altın almak için bu şekilde bir riske girmesine gerek duyulmadığından bahsetti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarında 'İş işten geçebilir' diyerek önemli bir uyarı daha yaptı. Özellikle de İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimin altın fiyatlarına yansıdığı, bu sürece daha da fazla dikkat edilmesinin önemli olunduğunu ifade etti.

'KAMPANYA VAR' İBARESİNE DİKKAT!

Kuyumcular tarafından özellikle altının değerlenmesi ile birlikte bazı hilelerin yapıldığını açıklayan İslam Memiş, “Son yıllarda teknolojik imkânların gelişmesi, internet üzerinden alışverişin artması ve sarrafiye grubu altına (çeyrek, yarım, cumhuriyet altınlar) ilginin artması kalpazanların iştahını kabarttı. Kalpazanlar o kadar kaliteli düşük ayar veya taklit altın görünümlü metal basıyor ki, vatandaşın gözüyle ayırt etmesi mümkün değil. Kuyumcu esnaflarının kendi aralarında WhatsApp grupları var, birbirlerine haber verip tedbir alabiliyorlar. Ya da kesip mihenk taşına sürterek gerçek olup olmadığını kontrol edebiliyorlar. Peki tüketici ne yapacak? Yanında mihenk taşı ve asitli ayar suyu taşıyacak hâli yok ya. Özellikle kalpazanlar, internetten vatandaşı dolandırıyor. Gerçek altın fotoğrafı paylaşıyorlar, fiyatı da düşük tutup ‘kampanya var’ yazıp satıyorlar.” diyerek uygulanan taktiklerden bahsetti.

İŞ İŞTEN GEÇMEDEN BUNA DİKKAT EDİN!

Sırf daha uygun fiyatlara altın almak için bu yollara başvurulmaması gerektiğini ise 100-200 lira nasıl fark edecek? Ucuz altın aldığını düşünen tüketici, dolandırıldığını iş işten geçtikten sonra anlıyor. Teknolojide altın devri… Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl hazırlığını yaptığı Kıymetli Maden Takip Sistemi'ni (KMTS) 2024’de devreye sokacak. Rafineriler tarafından standart işlenmemiş (24 ayar) kıymetli madenler ve basılı kıymetli madenlerin üreticisi, üretim tarihi ve yeri, ağırlığı, saflık ayarı, seri numarası ve benzer özelliklerinin Darphane tarafından sağlanan benzersiz kodla her bir ürünün üzerine işlendiği ve aynı kodla Darphane tarafından kayıt altına alınan ve izlenen sistem. Yani, teknoloji artık altın devrine giriyor.” dedi.

EDİTÖR NOTU = Yukarıda yer alan açıklamalar Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Finans Haberleri