Araç sahipleri motorine zam haberi verildi! Akaryakıt fiyatları o saatte 81 ilde değişiyor

Akaryakıt fiyatları için ne yazık ki bir kere daha zam haberi verildi. 81 il için geçerli olacak akaryakıt fiyatlarına zam haberi sonrası benzin, motorin, LPG otogaz fiyatları listesi!

Araç sahipleri motorine zam haberi verildi! Akaryakıt fiyatları o saatte 81 ilde değişiyor - Dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeni ile bir süredir akaryakıt fiyatlarında yeni zam beklentisi gündeme gelmişti. 

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşe rağmen dolar kurunun yakaladığı yükselişin etkisi ile akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklama ile zam haberi verildi. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile hatırlanacağı üzere brent petrolün fiyatı 140 dolar seviyesine kadar yükselmiş, savaş tüm dünyada büyük bir enerji krizi yaşanmasına neden olmuştu. 

ARAÇ SAHİPLERİ MOTORİNE ZAM BEKLENTİSİ AÇIKLANDI! 

Akaryakıt sektörü temsilcileri ne yazık ki motorine zam haberi verdiler. Hatırlanacağı üzere Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile bir dönem zam yağmuru yaşanmış, iç piyasada motorinin litre fiyatı 30 liraya dayanmıştı. O dönemde zam haberlerini veren EPGİS ile EPDK arasında anlaşmazlıklar yaşanmış, EPDK manipülasyon iddiası ile EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bu nedenle EPGİS dava sonuçlanana kadar fiyat güncellemesi açıklaması yapmayacağını bildirmişti. 

 Süreçte zam haberlerini artık akaryakıt sektörü temsilcileri direkt olarak basına aktarmaya devam ederken yeni zam haberi verildi. Yapılan açıklamada bu gece yarısında itibaren yani Cumartesi günü itibari ile motorine zam yapılacağı ilan edildi. Zam tutarı 91 kuruş olarak açıklanırken benzin ve LPG otogaz fiyatı için bir güncelleme haberi verilmedi. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ! BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Akaryakıt fiyatları için yeni güncelleme bu gece yarısı itibari ile pompaya yansıtılacak. An itibari ile ise motorinin litre fiyatı 20,42 TL'den satılırken benzinin litresi 20,56 liradan ve LPG otogaz fiyatı 11,73 TL olarak uygulanıyor. 

Finans Haberleri