Asgari ücret 9 bin TL olacak mı sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok konuşulacak küfeli yanıt!

En çok konuşulan gündem maddeleri arasına yer alan asgari ücret zammı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından peş peşe son dakika açıklamaları gelirken rakam 9 bin TL olur mu sorusuna çok konuşulacak yanıt verildi.

Dün gerçekleştirilen asgari ücret tespit komisyonu ile milyonların beklediği zam haberi gelmezken gözler yapılacak olan yeni toplantının tarihi ve saatine çevrilmişti. Konu hakkında bugün ilk açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılmış, Bakan Bilgin son toplantıda uzlaşmanın sağlanamadığını belirterek 4. toplantı da kararı alacaklarını söylemişti. 

Bakan Bilgin  "Asgari ücret 4. toplantısı için tarih henüz belli değil. Maalesef 3. toplantıda sonuç çıkmadı. Asgari ücret 2023 için görüşmeler devam ediyor" diyerek görüşmelerin devam ettiği vurgusu yapmıştı. Asgari ücrette son dakika açıklaması ise AK Parti Grup toplantısında meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

TÜRK-İŞ İŞÇİ SENDİKASI 2023 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ KAÇ TL, NE KADAR?

Hatırlanacağı üzere dün gerçekleştirilen 3. toplantı sonucunda beklenen uzlaşma haberi gelmemiş ve TÜRK-İŞ 9 bin TL rakamını öne sürmüştü. Toplantı sonrasında açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar asgari ücret 3. toplantısını yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7.785 TL, yoksulluk sınırı 10.000 TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür TÜRK-İŞ'in teklifi 7.785 TL dendi.

 Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Vedat Bilgin Bey'e de Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyelerine de söyledim. TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9.000 TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse masada olmayız" diyerek zam teklifini 9 bin TL olarak ilan etmişti. 

ASGARİ ÜCRET MAAŞI OCAK 2023 ZAMMI NE KADAR, 9 BİN TL OLUR MU?

Meclis kürsüsü üzerinden memur, emekli ve asgari ücret maaşı için yapılacak olan zammı enflasyona yem etmeyecekleri ve tüm tedbirleri alacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında basın mensuplarının "asgari ücret 9 bin TL olacak mı?" sorusuna "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, küfe olmayanlar rahat konuşur" diyerek çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. Yapılan açıklama rakamın 9 bin TL olmayacağı şeklinde yorumlandı. 

Finans Haberleri