Asgari ücret kararı Resmi Gazete'de yayınlandı!

Asgari ücret ile alakalı olarak Resmi Gazete’de bir karar yayınlandı. 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrete dair alınan kararın detayları resmen kamuoyuna ilan edildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında asgari ücret ile alakalı olarak bir karar yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı ile alakalı tebliği ile 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrete dair tüm ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

ASGARİ ÜCRET KARARI YAYINLANDI!

Yayınlanan kararda Asgari ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalara 7 Aralık 2022’de başladığı ve 22 Aralık 2022 tarihine kadar 4 toplantı yapıldığı belirtildi. Son toplantıya işçi temsilcilerinin iştirak etmedikleri belirtilirken milli seviyede tek asgari ücretin tespit edildiği belirtildi.

Açıklanan karara göre işçilerin bür günlük çalışmaları karşılığında asgari ücretin 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında 333,60 TL olarak belirlendiği bildirildi. Ayrıca komisyonda Ocak – Haziran 2023 döneminde asgari ücret desteğinin 250 TL olarak sürdürülmesi için desteğin kapsamının yeniden belirlenmesinin önerilmesi kararlaştırıldı. Toplantıya katılanların asgari ücret ile alakalı olarak 2023 kararını oy birliği ile aldıkları bildirildi. İşveren ve hükümet temsilcileri karara iştirak ederken işçi temsilcileri oylamaya katılmadılar.

Yayınlanan kararda asgari ücret zammının gerekçesi şeklinde bir açıklama da yer aldı. Asgari ücretin ödenmesi zorunlu olan en az ücret olduğu tespiti yapılırken asgari ücretin pazarlık ücreti olmadığı da belirtildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücreti belirlerken işçilerin geçim şartlarını ve 2023 yılı enflasyon hedefi gibi faktörlerin dikkate alındığı belirtildi. Yeni asgari ücretin ise 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Finans Haberleri