Asgari ücret zammının ardından yeni gelişme! 10 Bin TL promosyon mu geliyor?

Asgari ücrete yapılan 2023 zammının ardından asgari ücretliler için bir önemli destek için hazırlık yapıldığı bildirildi. Gerekli adımların atılması halinde asgari ücretlilere 10 Bin TL ek destek sağlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret 8.506 TL olarak belirlenip açıklandı. Bu yapılan zam ile asgari ücretlilerin ekonomik durumları bir miktar düzelebilecek. Ancak asgari ücretliler için hükümetin bir başka planı devreye aldığı bildiriliyor. Bu plana göre tıpkı emeklilere verildiği gibi asgari ücretlilere de bankaların promosyon ödemesi yapmaları için yasal düzenlemelerin gündeme alındığı belirtildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ!

Asgari ücretlilere maaş promosyonu ödemesi yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili bakanlara bir talimat verdiği ve yasal olarak hangi adımların atılabileceğine dair kendisine bir rapor sunmalarını istediği bildirildi. yasal mevzuatta değişiklik yapılarak asgari ücretliler için bankaların maaş promosyonu ödemeleri yapmalarının sağlanması hükümetin gündemine girdi. Buna dair ilgili bakanlıklar çalışmaya başladılar. 

PROMOSYONLARI İŞVERENLER ALIYOR!

Asgari ücretliler maaşlarını bankalar üzerinden alıyorlar. Bu bankalara yatırılan maaşlar karşılığında özellikle çok sayıda personele sahip işverenler bankalardan çeşitli promosyon alıyorlar. Bu promosyonları bazı işverenler çalışanları ile paylaşsalar da bunların sayıları çok az olduğu için asgari ücretliler promosyondan yararlanamıyorlar. Yasal olarak da bankaların asgari ücretlilere promosyon ödemesi yapmalarına dair bir uygulama da bulunmuyor. Bunun sağlanabilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. 

DEVLET KEFİL OLACAK!

Asgari ücretlilere banka promosyonu yolunun açılmasının karşısındaki en büyük engellerden birisi de bu kişilerin çalışmaya devam etmelerinin bir garantilerinin olmaması oluyor. Bu konuda da devletin kefil olabileceği ve asgari ücretlilerin işten çıkmaları halinde bankaların zararlarının devlet tarafından karşılanacağı bir model tartışılmaya başlandı. Buna dair yapılacak yasal düzenleme ile asgari ücretlilerin banka promosyonu almalarının önlerindeki engel tamamen kaldırılmış olacak. 

EN AZ 10 BİN TL'DEN BAŞLAYACAK!

Asgari ücretliler için bankaların maaş promosyonu vermek için devreye girmeleri durumunda yeni bir rekabet alanı oluşacak. bankalar bu promosyonları şu anda işverenlere zaten ödüyorlar. Bundan dolayı bu şekilde yapılacak bir uygulamaya katılmada gönüllü olacakları bildirildi. Maaş promosyonu kampanyalarının asgari ücretliler için 10 Bin TL'den başlayabileceği tahmin ediliyor. Özel bankaların rekabeti ile bu promosyon tutarının yükselmesine ise kesin gözüyle bakılıyor. 

Finans Haberleri