ATM'lerden günlük para çekme limiti yükseldi

Bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerini yükseltme kararı aldı. Komisyonsuz para çekme limiti de yükselirken detaylar merak edildi.

Bankalara gitmeden ATM'ler aracılığıyla işlemlerini halletmek isteyenler için ATM'lerden günlük para çekme limiti uygulanıyordu. ATM'lerden günlük para çekme limitlerinde değişikliğe gidilirken bankalar, ATM'lerden nakit çekim limitlerini güncelledi.

Bankaların aldıkları kararla yeni uygulamayla beraber şubelere gitmeden daha yüksek tutarda para çekimi yapılabilecek.

2024 ATM'LERDEN GÜNLÜK NE KADAR PARA ÇEKİLİYOR?

Kurban Bayramı sonrası pek çok özel banka, günlük para çekme limitini artırmak üzere harekete geçti. Şu anda 10 bin lira olan günlük para çekme limitinin 20 bin liraya çıkarılması hedeflenirken 7 bin 500 lira olan limit ise yüzde 100’lük artışla 15 bin liraya yükseltilecek.

Qr kod kullanımı ile ATM’lerinden günlük para çekme limiti şuan için 7.500​ TL iken Qr kod kullanarak ATM’den günlük para yatırma limiti 50.000 TL olarak uygulanıyor. Wincor marka ATM’ler tek seferde 40 banknot, GRG marka ATM’ler tek seferde 200 banknot, NCR marka ATM’ler tek seferde 40 banknot alırken bankaların günlük para çekme limitinin aşılması durumunda da hesaptan komisyon kestiği biliniyor. Bankalardan limitlerle ilgili resmi açıklama bekleniyor.

Finans Haberleri