Bakan Şimşek'ten enflasyon ve maaş zammı açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dakika enflasyon ve memur maaş zammı açıklaması geldi.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından milyonlarca memur ve emekli vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Memur maaşlarına yapılacak olan zamların düzenlemesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN MAAŞ DÜZENLEMESİ AÇIKLAMASI!

Yeni BES modeli ile işverenler için çalışmaların olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, "Amaç, tasarrufları, sistemde kalış sürelerini ve tabii ki fon tutarını artırmak. Bu önemli, çünkü bunu yapabilirsek kamu tasarruflarını artıracağız. Bir taraftan da çalışanlarımızı uzun vadede, refahları için tasarrufa teşvik edeceğiz, yönlendireceğiz. Bu yeni modelle amaç, hem sistemdeki fon tutarını hem de sisteme girenlerin oradaki kalış sürelerini artırmak ve işverenlerin de desteğinin olacağı bir model kurmak." dedi.

Bununla birlikte "Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek. Dar gelirli kesimlerin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasının bir tek yolu var. O da enflasyonu düşük tek hanelere indirmekle olur. Dünya Bankası da OVP'ye desteğini ifade ediyor." ifadeleri ile de memur maaşları hakkında gelişmelerden bahsedildi.

ENFLASYON İLE BİRLİKTE MAAŞ DÜZENLEMESİ YAPILACAK!

Yaptığı açıklamalarda gelecek yılın gelir tahminlerine ilişkin açıklamalar yaparak "Ayrıca vergi denetimini de çok güçlü şekilde sürdüreceğiz. Yani sahada olacağız. Dolayısıyla 2024 yılı için öngördüğümüz gelir tahminlerinin gerçekçi ve tutarlı olduğunu çok net şekilde söyleyebilirim. Önümüzdeki dönemde denetim, tahsilat ve istisnalar üzerine çalışmalar yapacağız. Vergi reformu yapacağız. Yıl sonundan önce kendi içimizdeki taslak çalışmaları bir noktaya getireceğiz. Önümüzdeki yılın başından itibaren de bunların Meclise gönderilmesi inşallah mümkün olur ama verilen takvim üçüncü çeyrek." vergi denetimi konusuna değindi.

Son olarak enflasyon hakkında da bilgilendirmeler yaparak "Yılın ikinci yarısında verdiğimiz artışların önemi bir kısmı seyyanen. Dolayısıyla bu seneki enflasyon farkı ki yüzde 65 olacaksa çok yüksek düzeylerde olacak. Yani gelecek sene memur maaş artışları enflasyonun çok çok üzerinde olacak." zam konusuna da değindi.

Finans Haberleri