Bakan Yanık duyurdu paralar bugün yatırılıyor 14:00'te hesaplarınızı kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklama ile sosyal destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Binlerce kişinin hesabına otomatik olarak yatırılacak olan para nedeni ile hak sahiplerinin hesaplarını kontrol etmesi gerekiyor.

Devlet bir yandan yeni sosyal yardım başvurularını almaya devam ederken bir yandan da başvurusu onaylanan kişilere ödemelerini yapmaya devam ediyor. Aralık ayı ödemeleri tüm hızı ile devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklaması ile yeni ödemelerin de hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. 

İhtiyaç sahibi kişilere yönelik devlet desteklerinin hesaplara yatırılmaya devam edildiğini belirten Bakan Yanık bu kapsamda bugün itibari ile evde bakım parası maaşı almaya hak kazanan kişilere de ödemelerin hesaplara yatırılacağını duyurdu. Devletin kasasından toplam 1 milyar 885 milyon liralık ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. 

EVDE BAKIM MAAŞI PARASI AYLIĞI ALANLARA MÜJDE! ÖDEMELER BAŞLADI...

Aile Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamasında “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 885 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 565 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim "diyerek 565 bin kişiye ödeme yapılacağını ilan etti. 

 Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında devletin sosyal yardımlarına hız vereceğini belirten Bakan Yanık "Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlamak olduğunu da vurgulamak isterim" dedi. 

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR, DEVLETTEN PARA YARDIMI NASIL ALINIR?

Devlet 2022 yıl sonunda pek çok alanda yeni yardım paketlerini devreye alırken Aile Destek Programı başvurusu e-Devlet üzerinden de yapılabilecek. 

Yukarıda yer alan ekrana ulaşmak için BURAYI TIKLAYINIZ... 

Sosyal yardım başvurusu için e-Devlet sitesine ulaşmak için yukarıda yer alan linki tıklayabilir ya da e-devlet internet sitesine kendi kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazarak ilgili sayfaya ulaşarak başvuru formu doldurabilirsiniz. 

Finans Haberleri