Bakanlık duyurdu! Yaşlı ve engelli aylıklarına zam geldi yeni rakamlar açıklandı

Memur maaşlarına yapılan zamların ardından Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte yaşlı ve emekli aylıklarına da zam yapıldığı öğrenildi.

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL olmasının onaylanmasının ardından memur maaşlarına bağlantılı olarak artış gösterecek olan engelli ve yaşlı maaş tutarlarının da arttığı öğrenildi. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre sosyal yardım programı ödemelerinin artırıldığı öğrenilmiş oldu.

Sosyal yardım ödemelerinin belirlenmesi ve sürecin yürütülmesinde görev alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı son açıklama ile birlikte memur maaşlarına uygulanan zamların ardından engelli ve yaşlı aylıklarının da arttığını ifade etti.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIK ÖDEMELERİ ARTTI!

Konu ile ilgili Bakan Göktaş tarafından önemli açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda “Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2.392 TL’den 2.811 TL'ye yükseldi.

Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, hafif silikozis aylığı 3.445 TL’den 4.050 TL’ye, orta silikozis aylığı 3.938TL’den 4.629 TL’ye, ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıktı.

Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde ifadeler ile yapılan zamlardan bahsetti.

Bu açıklamaların ardından yaşlı aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2.392 TL’den 2.811 TL'ye yükseldiği öğrenilmiş oldu.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra Bakanlığın resmi internet adresinden yapılacak olan sosyal yardımlara ilişkin gelen bilgilere göre yaşlı aylığının 65 yaş üstü vatandaşlara, engelli aylığının ise %40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlara verildiği ifade edildi. Başvuru yapmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden işlemlerini tamamlaması gerektiği öğrenildi.

Finans Haberleri