Bakanlık kesenin ağzını açtı! Eylül ayında o kişilerin IBAN numaralarına 4 bin 853 TL yatırıldı

SED ödemeleri kapsamında ailelere yapılan sosyal destek ödemesi Eylül ayı için de hesaplara aktarıldı. Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay olduğu gibi eylül ayı için de ödemeleri hesaplara aktarmaya başladı. Yapılan son açıklama ile birlikte Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında yapılan 4 bin 853 TL'lik yardımın bu ay içerisinde de hesaplara yatırıldığı öğrenildi.

BAKANLIK KESENİN AĞZINI AÇTI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Eylül ayı için yatırılan SED ödemelerinin yatırıldığında ilişkin "Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına eylül 2023 ödemesi olarak toplam 579 milyon lira yatırdık" şeklinde açıklamalar ile ödemelerin hesaplara aktarıldığı öğrenildi.

KİMLER SED ÖDEMESİ ALABİLİR?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi olarak bilinen SED ödemesi alabilmek için kişilerin Bakanlığa başvuru yapması gerekmektedir. Bu başvurular için ise belirli şartlar aranmaktadır. Başvuru için gerekli olan şartlar bakanlık tarafından şu şekilde duyurulmuştur;

  • Ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması
  • Ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması
  • Ailenin ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması (olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma, iş bulamama…)
  • Sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması sebebiyle ailede en az 1 çocuğun bulunması
  • Ailede en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

SED ödemesi almayan fakat almak için başvuru yapacak olan kişilerin Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Finans Haberleri