Bakanlık son kararı AÇIKLADI! 65 yaş üstü ve emeklilere müjde geldi TAMAMEN ÜCRETSİZ oldu!

Milyonlarca emekli ve 65 yaş üstü vatandaş için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SON DAKİKA müjdesini duyurdu.

Bakanlık son kararı AÇIKLADI! 65 yaş üstü ve emeklilere müjde geldi TAMAMEN ÜCRETSİZ oldu! Milyonlarca emekli ve 65 yaş üstü vatandaşın beklemiş olduğu müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yapmış olduğu son dakika açıklaması ile 65 yaş üstü vatandaşlar ve emeklilerin yaşam kalitesini arttırmak ve refahını yükseltmek için çalışmalara devam ettiklerini belirterek yeni alınan kararı duyurdu. Son dönemde özellikle de büyük şehirlerde yeniden ücretli olacağı belirtilen hizmet için ücretsiz devam etme kararı ilan edildi.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM KALKTI MI, DEVAM EDECEK Mİ?

Özel Halk Otobüsleri tarafından peş peşe yapılan açıklamalar ile kaldırılacağı iddia edilen ücretsiz ulaşım hizmeti hakkında son dakika açıklaması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapıldı. Bakan Göktaş yapmış olduğu açıklamasında "Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşım aracı için yaptığımız ödeme 3 bin 375 TL’ye, Ankara ve İstanbul`da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için desteğimiz 4 bin 500 TL’ye yükseldi. Diğer büyükşehirlerde, şehir içi toplu taşıma aracı için yaptığımız destek 3 bin 375 TL’ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracı için desteğimiz 2 bin 700 liraya yükseltilmiş oldu” diyerek devlet desteğinin arttırıldığını ifade etti.

65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM DEVAM EDECEK Mİ?

Devlet toplu taşıma için ödemiş olduğu destek tutarını arttırarak söz konusu talepleri karşılamış oldu. Böylelikle tüm büyük şehirler dahil olmak üzere 81 ilde ücretsiz ulaşım devam edecek. Emekli olan ve olmayan tüm 65 yaş üstü vatandaşlar için devlet ücretsiz ulaşım hizmeti sağlamaya devam edecek.

Söz konusu haktan yararlanmak isteyen vatandaşların kimlikleri ile yaşadıkları ildeki toplu taşıma merkezlerine başvuru yaparak 65 ücretsiz geçiş kartı almaları yeterli olacak.

Finans Haberleri