Bankada parası olanlar dikkat! Duyuru geldi, başvuru yapmayanın tüm parası hesaptan silinecek!

Banka hesaplarında herhangi bir hareketi olmayan vatandaşların hesaplarının TMSF’ye devredileceği duyuruldu. Vatandaşlar başvuruda bulunmazsa tüm paralar hesaptan silinecek. İşte detaylar…

Milyonlarca vatandaş her gün ve hatta her saat, çeşitli para işlemleri için bankaları kullanıyor. Fiziksel şube, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve telefon aracılığı ile bankacılık hizmetlerini kullanan vatandaşlar için dikkat çeken kritik bir uyarı geldi. Her ne kadar bankacılık hizmetleri yoğun ve aktif şekilde kullanılıyor olsa da birçok vatandaş, bazı bankalardaki hesaplarını unutabiliyor ve burada hesap hareketliliği yaşanmıyor. Bu hareketliliklerin olmadığı hesaplardaki paraların TMSF’ye aktarılacağı açıklandı.

Aktif olmayan ve bekletilen banka hesaplarına sahip olan vatandaşların söz konusu hesapları zaman aşımına uğrayabilir. Bu olası durumda ise bu hesaplar, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilir. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesi uyarınca, banka hesaplarında herhangi bir hareket olmayan vatandaşların hesapları aktarılacak. Bu işlemlerde mağdur olmak istemeyen vatandaşların, 15 Eylül 2023 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekiyor. İşte detaylar…

SORGULAMA EKRANI PAYLAŞILDI

Banka hesapları belli bir dönemde belli bir iş veya birden çok iş için açılabiliyor. Ancak zaman içerisinde vatandaşların iş veya durumu gereği başka banka hesapları devreye girdiği için açılan bu hesaplar unutulabiliyor. Banka hesaplarının unutulması durumunda, söz konusu hesapların içerisinde yıllarca hiç dokunulmayan paralar da kalabiliyor. Söz konusu olası unutulmuş paraların sorgulanması için bankalar sitelerinde sorgulama ekranı paylaştı ve başvuru için son tarih de açıklandı.

İSTESE DE GERİ ALAMAYACAKLAR

Gelen açıklamalara göre başvurular son olarak 15 Eylül 2023 tarihine kadar yapılabilecek. Bu tarihe kadar başvuruda bulunmayan vatandaşların kendilerine ait olan ve listede bulunan hesapları, içerisindeki tüm parayla birlikte silinecek ve varlıklar da TMSF’ye aktarılacak. Yapılan açıklamada, bu aşamadan sonra hak sahibi kişilerin artık isteseler de paralarını geri alamayacakları belirtildi.

Bankalarda unutulan hesaplar 10 yıl içerisinde zaman aşımına uğruyor ve birçok vatandaş kendisinin böyle bir hesabı olduğunu düşünmese bile bu tür hesaplar sonradan hatırlanarak ortaya çıkabiliyor.

Finans Haberleri