Borsada belirsizlik kalktı dedi! Ünlü ekonomist borsada kazanacaklar ve kaybedecekleri açıkladı!

Seçim sonrasında oldukça ciddi yükselişlere imza atan borsa kanalı katılımcıları ile büyümeye devam ederken ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş açıklamalarında borsada kazanacak ve kaybedecekler ifadeleri ile dikkatleri çekti.

Borsa kanalında özellikle seçim sonrasında ciddi oranda artışların olduğu gözlemleniyor. Yatırımcılarının arttığı borsa da yükselişlerde hız kesmeden devam ediyor. Özellikle yeni halka arzlarla artan yatırımcı sayıları borsada seviyeleri yükseltirken ekonomistlerin de dikkatinden kaçmıyor. Yaptığı son açıklamalar ile borsadaki yükselişlere değinen İslam Memiş açıklamalarında borsada kazandıracak ve kaybettirecek başlıklarına da değindi. Bu ifadeleri ile oldukça dikkat çeken İslam Memiş borsada kazandıracak ve kaybettirecek olarak neler açıkladı? İşte tüm detaylar…

İSLAM MEMİŞ’TEN BORSA AÇIKLAMALARI…

Ünlü ekonomist İslam Memiş yaptığı açıklamaların doğruluğu ve güvenilirliği ile yatırımcılar tarafından ilgi ile takip ediliyor. Yaptığı son açıklamalarda borsadaki yükselişlere değinen İslam Memiş borsa yatırımcıları için oldukça dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. İslam Memiş borsada gerçekleşen seçim sonrasında belirsizliğin kalktığını ve hem yerli hem de yabancı yatırımcıların arttığını vurguladı. Yabancı yatırımcıların payının seçimden önce %27 olurken seçimden sonra bu oranın %37’ye çıktığını vurguladı.

Bununla beraber İslam Memiş açıklamalarında borsadaki yükselişin yaşanan ekonomik gelişmeler ve yatırımcıların risksiz alan bulamaması ile beraber destekleneceğini açıkladı. Yine borsadaki yükselişin dolar bazlı olduğunu dile getiren İslam Memiş oranların seçim sürecinde 2,21 dolara kadar gerilediğini seçim sonrasında ise 3 doların üzerine çıktığını vurguladı.

İSLAM MEMİŞ’E GÖRE BORSADA KAZANACAK VE KAYBEDECEKLER

Borsadaki yükselişler hakkında açıklamalarını yapan İslam Memiş borsa yatırımcılarının çokça dikkatini çekecek ifadelerde bulundu. İslam Memiş borsa kanalında kazanacak ve kaybedecekleri açıkladı. Uzmanın açıklamalarına göre;

KAZANACAKLAR:

- Uzun vadeli yatırımcılar

- Risk dağılımı yapan yatırımcılar

- Umut parasıyla hisse toplayan yatırımcılar

KAYBEDECEKLER:

- Borsayı kısa vadeli oyun piyasası olarak görenler

- Tek hisseye değil, farklı hisselerde riskini dağıtanlar

- Umut parasını bu piyasaya bağlayanlar

Not: Uzmanın şahsi görüşleridir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Finans Haberleri