Çalışma Bakanlığı yeni maaşları açıkladı! Aylıklar 8.847 TL'ye yükseltildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir açıklama yaparak bazı maaşların yükseltildiğini duyurdu. İlgili açıklamaları bazı vatandaşların maaşları 7.500 TL’ye yükseltilirken bazı vatandaşların maaşları da 8.506 TL’ye çıkarıldığı bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir açıklama yaparak bazı vatandaşlara ödenen maaşlarda değişikliğe gidildiğini duyurdu. Buna göre İstiklal madalya bulunan, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapmış muharip gaziler, Sivas Kongresi’nde seçilen Temsil Heyeti üyeleri, TBMM’nin 1. dönem üyeleri ile vatana hizmet etmiş vatandaşların aylıklarında 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde artış yapıldı. Buna göre bu kişilerin maaşları net asgari ücret seviyesine yükseltildiği Çalışma Bakanlığı tarafından açıklandı.

GAZİLERİN MAAŞLARI ARTTI

TBMM’de bir süre önce gazilerin maaşlarına yönelik bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemenin uygulamasını devreye sokan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı en düşük gazi maaşını net asgari ücret seviyesine çıkarılmasının sağlandığını duyurdu. Bu yeni maaşların ise 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

MAAŞ ARTIŞLARI AÇIKLANDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen bilgiler maaş artışlarını net bir şekilde ortaya koydu. Mart 2023’te yani geçtiğimiz ay ek ödeme de dahil olmak üzere gazilere 2.961 TL maaş ödemesi yapılmıştı. Bu yasal düzenlemenin devreye sokulması ile beraber gazilerin maaşları ek ödeme dahil 8.847 TL’ye yükseltildi. Aynı şekilde hayatını kaybeden gazilerin geride bıraktıkları eşlerine de verilen maaşlarda artışa gidildi. Bu vefat eden gazi eşlerine yüzde 75 oranına göre aylık bağlanıyor ve onların da aldıkları maaşlar 2.220 TL’den 6.635 TL’ye yükseltildi.

Yine Kanunla, Sivas Kongresi’nce seçilen Temsil Heyeti üyeleri, Gazi Meclisimizin birinci döneminde bulunan üyeleri ile hiçbir karşılık ve menfaat gözetmeksizin üstün başarı ve gayretle Türk Vatanına hizmet etmiş Türk vatandaşlarından 3292 sayılı Kanun veya mülga 5269 sayılı Kanuna göre Vatani Hizmet Tertibinden aylık bağlananların kendileri ile hak sahiplerine ödenen aylıklarda, sigortalı olarak çalışma veya gelir ve aylık alma durumuna göre oluşan farklılık da kaldırıldı. Kapsamdaki tüm vatandaşlarımıza net asgari ücret düzeyinde aylık ödenmesi imkanı getirildi.

GÜVENLİK KORUCULARINA 7.500 TL

Türkiye’de bazı vatandaşlara devlet 442 sayılı Köy Kanunu ve en az 15 yıllık güvenlik koruculuğu hizmeti karşılığında aylık bağlıyor. Güvenlik korucularına verilen bu aylıklar oldukça düşük kalmıştı. Bu güvenlik korucularının aylıkları da en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’ye tamamlandı.

Finans Haberleri