Cumhur İttifakı'ndan asgari ücret açıklaması! Yeni asgari ücret için rakam verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını bugün açıklayacak. Bu açıklama öncesinde Cumhur İttifakı’nın üyelerinden olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücret için rakam verdi.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş asgari ücrete yapılacak zammı merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün asgari ücret zammını açıklayacak. Asgari ücrete yapılacak 2023 zammının ne kadar olacağının belli olmasına saatler kala önemli bir gelişme yaşandı. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücret zammına dair çok önemli bir açıklama yaptı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ!

Asgari ücret zammına dair konuşan Mustafa Destici, “Hem iş dünyamızı hem de işçi kardeşlerimizi düşünerek makul bir asgari ücret için teklifte bulunduk. Biz asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmasını teklif ettik. Yapılan son toplantıda ben iş dünyasının bizim bu teklifimize yaklaştıklarını gördüm. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da yüzde 50’lik bir artışla asgari ücreti ilan edecektir. Ben yeni asgari ücretin 8 Bin TL’nin üzerinde bir rakam olacağını tahmin ediyorum.” dedi.

EYT konusunda kısa bir açıklama yapan Mustafa Destici, “EYT’li kardeşlerimiz haklı olarak kendi talepleri hakkında bir beklenti içerisindeler. Biz de bunu uzun yıllar savunduk ve emekliliğin EYT’lilerin hakkı olduğunu söyledik. Oyun içerisinde kural değiştirilmez. Bir sorun var ve çözülmesi için önemli bir aşama kaydedildi. Bunu toplamak, düzeltmek ve hak sahibine teslim etmek yine bizim içerisinde yer aldığımız Cumhur İttifakı’na nasip olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON DURUM NE?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugüne kadar 3 toplantı yaptı ama bu toplantılarda işçiler ve işverenler bir rakamda anlaşamadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son olarak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına dair nihai kararı açıklayacak. TÜRKİŞ 9 Bin TL rakamını teklif etmiş ve işverenler de bu teklifi kabul etmemişlerdi. Yeni rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyecek.

Finans Haberleri