Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını bugün saat kaçta açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen asgari ücret zammı açıklamasını bugün yapacak. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti bugün saat kaçta açıklayacak, belli oldu mu?

Aylardır milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı ile alakalı olarak çalışmalarda artık sona gelindi. 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücretin ne kadar olacağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Çok sayıda vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamayı yapmasını büyük bir heyecanla bekliyorlar. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasının saati belli oldu mu?

CUMHURBAŞKANI SAAT KAÇTA AÇIKLAMA YAPACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasını saat kaçta yapacağı büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Vatandaşlar bu açıklamanın saatini araştırıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını saat kaçta açıklayacak?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasını saat kaçta yapacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Tahminlere göre bu açıklama öğle saatlerinde yapılacak. Saat 13:00'dan sonra yapılması beklenen asgari ücret zammı açıklamasının tam saati ile alakalı olarak henüz net bilgi bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapması bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLUR?

Asgari ücret zammının net rakamına Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek. Ancak yapılacak olan zammın yaklaşık rakamlarına dair bazı değerlendirmeler yapılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda TÜRKİŞ 9 Bin TL rakamını teklif etti. İşçiler adına yapılan bu teklif işverenler tarafından kabul edilmediği için pazarlık masasından uzlaşma çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı son açıklama ile asgari ücret için 9 Bin TL rakamına çok sıcak bakmadığına dair işaretler verdi. Yapılan son değerlendirmelere göre asgari ücretin 8 Bin TL'nin üzerinde olması bekleniyor. Nihai rakamı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyecek. İşverenlerle işçiler arasında ortak bir rakamın açıklanması beklenirken bu rakamın 8.000 TL ile 8.500 TL arasında bir takam olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Finans Haberleri