Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam uygulandığı öğrenildi.

Bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmenlerin saatlik ücretlerine zam yapıldığını açıklandı.

ÖĞRETMENLERİN SAATLİK ÜCRETLERİNE YÜZDE 25 ZAM YAPILDI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Meslek kanunu getirerek öğretmenlere mali ve ilave haklar tanıdık. Ek ders ücreti karşılığında görev yapan ve usta öğreticiler ile ilgili adım atıyoruz. Saatlik ücrette yüzde 25 artışa gidiyoruz. Aylık ücrette yüzde 91 artış yapmış olacağız 2023'te. Lisansüstü öğrencilerin bursunu da değişen oranda yükseltiyoruz. Burslarda 26-27 civarında zam yapmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan hesaplamalara göre kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükseltildiği ifade edilmiş oldu.

BURS ÜCRETLERİNE DE ZAM YAPILACAK!

Öğretmenler için yapılan açıklamaların yanı sıra yüksek lisans öğrencilerinin burslarının artırılacağı öğrenildi. Geçtiğimiz sene Yüksek Lisans Bursu 1750 TL'den 2300 TL'ye, Doktora Bursu ise 2900 TL'den 3500 TL'ye yükseltilmişti. Gelen bu zamların ardından ise güncel fiyatların ne kadar olacağı ise merak konusu oldu.

Finans Haberleri