Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun düşeceği rakamı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM grup toplantısında bir konuşma yaparak enflasyonun düşeceği rakamı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda seçim için tarih açıklaması da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TBMM’de AK Parti grup toplantısına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi alanında işlerin oldukça iyi gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon ile mücadelede de sonuç alınmaya başlandığının altını çizerek enflasyonun düşeceği rakamı açıkladı.

ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Ekonomide alınan tedbirlerle ivme yakalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin şu anda en büyük sorunu yüksek enflasyondur. Bunu 2022 yılında çok hissettik. Ancak bu süreçte çeşitli tedbirleri uygulamaya sokarak enflasyonda düşüşleri başlattık. 2022 yılını yüzde 64 enflasyon ile kapatmayı başardık. Bu konuda çok önemli gelişmeler yaşandığını ve sonuçlar alındığını bundan sonraki enflasyon rakamlarında da göreceğiz.” dedi.

ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ RAKAMI DUYURDU!

Enflasyonun düşeceği rakamı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonda düşüşleri takip edeceğimiz bir sürece girdik. İki aydır bunu görüyoruz ve çok daha net olarak göreceğiz. Enflasyonda yüzde 50, yüzde 40 ve yüzde 30 rakamını göreceğiz. Bu konuda çok net konuşuyorum. Çünkü biz enflasyona neden olan tüm tuzakları bozduk, tedbirlerimizi devreye soktuk. Enflasyonla mücadelede artık tıkır tıkır işleyen bir mekanizmamız var. Türkiye’yi bundan sonra hiç kimse faiz, kur ve enflasyon şer üçgenine sokarak teslim alamayacak.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü konuşmasında en önemli açıklamalardan birisi de seçim tarihi oldu. Seçim tarihi konusunda net konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahmetli Menderes ‘Yeter Söz Milletin’ diyerek 14 Mayıs’ta sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı ve o tarih demokrasimizde çok önemli bir tarihtir. Aynı şekilde Rahmetli Turgut Özel darbenin gölgesinde yapılan seçimde aynı şekilde büyük bir başarı elde etmişti. Şimdi biz de ‘Söz de Karar da Gelecek de Milletindir’ diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz tam 73 yıl sonra aynı tarihte altılı masaya yanıtını verecektir. Tüm vesayet heveslilerine rağmen o önemli günde milletimiz Türkiye Yüzyılı’nı başlatacak onayı verecektir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklama ile beraber seçim için 14 Mayıs 2023 Pazar günü tarihi neredeyse kesinleşti. Bunun için resmi açıklama ve seçim kararı süreçlerinin kısa bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Finans Haberleri