Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika maaşlara ÇOK ACİL yüksek yeni zam talimatı!

Ekonomik olarak yaşanan zorluklar çalışanların maaşlarına zam ve ek zam taleplerine neden olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara çok acil zam talimatı verildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika maaşlara ÇOK ACİL yüksek yeni zam talimatı! - Son dönemde peş peşe gelen zamlar vatandaşları zora sokmaya devam ederken Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde yapılan toplu ulaşım zamları bu sıkıntıları arttırmıştı. Asgari ücretli çalışanlar, memur ve emekliler başta olmak üzere sabit gelirli çalışanlar maaşlarında yaşanan erime nedeniyle daha da zorlanırken maaşlara zam talepleri gündeme taşınmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MAAŞLARA YENİ ZAM TALİMATI!

AK Parti MYK toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılırken toplantıda gündeme gelen konulardan birinin de maaş zamları olduğu ortaya çıktı. Son dönemde artan uçak rötorları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorunun zam talebi nedeniyle ortaya çıktığını belirtti. Bakan Ersoy yüksek zam talebi bulunan hava trafik kontrolörlerinin "İnisiyatif almadan çalışma" sistemine geçiş yaptıklarını, bunun da uçaklarda rötar yaşanmasına neden olduğunu belirtti.

Yapılan eylemle ilgili başka bir kabine üyesinin, "Zaten yüksek maaş alıyorlar. Sefer paylarından pay verdiğimiz takdirde bu sefer yer hizmetlerinde çalışanlar ve diğer personeller aynı talepte bulunacak, eyleme geçecek. Bu şekilde sorunun önünü alamayız. 'Paramızı verin inisiyatif kullanalım, vermiyorsanız inisiyatif kullanmayacağız' diyorlar. Bu devlete şantaj. Çalışmak istemiyorlarsa gitsinler, gerekirse yerlerine yenilerini istihdam ederiz. Herkes devleti şantajla eline geçirebileceğini sanmasın. Gerekirse yeni elemanlar alır eğitim verir iş yapmayan kişileri de işten çıkarırız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Yaşanan rötor sorunu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na bu sorunu çok acil olarak çözme talimatı verildiği ifade edildi. Yüksek zam gündeme gelirken iki bakanın önümüzdeki hafta sorunun çözümü için Antalya'ya gidecekleri ve burada sendika temsilcileri ile bir araya gelecekleri ifade edildi.

Finans Haberleri