Cumhurbaşkanı müjdesi geldi çalışanlara 7 bin TL destek ödemesi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca çalışan son dönemde geçim sıkıntısı içerisine düşerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında yeni sosyal yardım paketlerini devreye alacaklarını duyurmuştu. Çalışanlara doğalgaz ve elektrik faturası yardımı başladı!

Ekonomide yaşanan dalgalanma çalışanların sıkıntılı günler geçirmesine neden olurken konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı yaptığı konuşmasında yeni destek paketlerini devreye alacaklarını duyurmuştu. Dar gelirli vatandaşlar için hem yeni destek paketleri uygulamaya alınmış hem de mevcut destek paketlerinde ödenen parasal rakamlar yükseltilmişti. 

Rusya ile Ukrayna'nın arasında başlayan savaş nedeni ile bu sene enerji maliyetleri rekor zamlara uğrarken doğalgaz ve elektrik faturası da yaşanan yükselişten nasibini almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışanlara yönelik olarak yeni bir destek paketi vereceklerini duyurmuş ve detayları vermişti. Çalışanlara aylık bin TL doğalgaz ve elektrik faturası için beklenen karar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi!

ÇALIŞANLARA 7 BİN TL DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURASI YARDIMI YAPILACAK! 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan 7420 Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çalışanlara 7 ay boyunca aylık bin TL doğalgaz ve elektrik faturası yardımı yapılması kararı çıktı. Yapılan yasal düzenleme ile kanun maddesi şu şekilde yer aldı:

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılan aylık 1.000 Türk lirasını aşmayan ödemeler, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre prime esas kazanca dâhil edilmez ve bu tutar üzerinden 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gelir vergisi hesaplanmaz" denilerek 30 Haziran 2022 tarihine kadar yani bugün itibari ile 7 ay boyunca aylık bin TL olmak üzere toplamda 7 bin TL doğalgaz yardımı parası ödemesi yapılacak.

Finans Haberleri