Cumhurbaşkanı sürprizleri açıklayacak! 250 Bin TL destek kredisi, bayram harçlığı, vatandaşlık maaşı

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara yeni sürprizler açıklaması beklenirken bu sürprizlere dair ayrıntılar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bayram ikramiyelerinden uygun faizli krediye kadar kapsamlı bir paket hazırlandığı belirtildi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler öncesinde siyasiler vatandaşları ikna edebilmek için bazı sürpriz vaatlerde bulunuyorlar. Emeklilerin bayram ikramiyelerini 8.500 TL’ye yükseleceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu önemli bir adım atmıştı. Benzer bir hazırlığın da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına vermiş olduğu talimat ile beraber bir süredir kapsamlı bir sürpriz paketi üzerinde çalışma gerçekleştiriliyor. Bu paket ile beraber milyonlarca vatandaşın direkt olarak cebine dokunulacak. Böylece vatandaşlara mesaj verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan avantaj elde edebilecek. Bu hazırlanan pakette yer alan sürprizlerin neler olduğu da netleşmeye başladı.

VATANDAŞLIK MAAŞI VERİLECEK!

Bir vatandaşlık fonunun kurulması ilk sürpriz olacak. Bu fonun kurulmasının ardından çocuklar doğduktan sonra devlet bu çocuklar adına her ay 100 TL veya 200 TL gibi bir rakamı bu fona aktaracak. Burada biriken para aynı zamanda işletilerek değer kaybetmesi önlenecek. Çocuklar 18 yaşını geçtiklerinde ise belirli koşullarda kendileri adına biriktirilen bu parayı alabilecekler. Üniversite eğitimlerinde bu para kullanılabilecek.

UCUZ KREDİ VERİLECEK!

Hazırlanan bir sürpriz de ucuz kredi olacak. Kamu bankaları üzerinden vatandaşlara düşük faizle kredi kullandırılacak. Ancak bu kredi yeni evlenecek çiftlere kullandırtılacak. Evlilik öncesi finansman sorunu yaşayanlar kamu bankalarından 250.000 TL kredi çekebilecekler. Bu kredi için oldukça düşük bir faiz uygulanacak. İlk 2 yıl ise herhangi bir geri ödeme yapılması istenmeyecek. Uzun vadeye yayılan kredi 10 yıl taksit halinde geri ödenebilecek.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK!

Emeklilere Kurban ve Ramazan bayramları öncesinde verilen bayram ikramiyelerinde olduğu gibi üniversite öğrencilerine de bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanıyor. Bu şekilde üniversite öğrencileri bayramların öncesinde bir bayram harçlığı alarak ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bugünün tutarlarına göre ise bu bayram harçlığının 1.000 TL yapılması düşünülüyor.

Finans Haberleri