Depremzede vatandaşlara 6 milyar 276 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlar için 6 milyardan fazla kira yardımı yapılacağı öğrenildi.

İstanbul’da “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası”nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi hakkında açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde yapımı süren 200 bin sosyal konut projesinin ne zaman vatandaşlara teslim edileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bununla birlikte afet bölgesindeki vatandaşlar için yapılan maddi yardımlar da açıklandı.

HAK SAHİPLERİNE 1 SENE İÇERİSİNDE KONUTLAR TESLİM EDİLECEK!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz ülkemizin deprem haritasında belirli fay hatları var. Uzun yıllar boyunca depremle ilgili çalışmalar bu haritalara göre yürütüldü. Ancak son zamanlarda bu haritalarda görünmeyen yerde deprem meydana geldi. Artık ülkemizin tamamını deprem bölgesi kabul ederek çalışmaları yürütmemiz gerekiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 680 bini konut, 170 bini ticari olmak üzere 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale gelmiştir.

Şu ana kadar afet bölgesinde 200 bin konutun inşasına bilfiil başladık. Amacımız temeli atılan her konutu hak sahibine bir yıl içerisinde teslim etmek.

Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedelerimize 82 milyar lira mali yardımda bulunduk. Bu yardımların yaklaşık yarısını bağışlardan, diğer yarısını bütçeden karşıladık." dedi.

6 MİLYAR LİRA DESTEKTE BULUNDU!

Depremin ardından vatandaşların hayatlarına devam edebilmesi için maddi desteklerde bulunulduğunu açıklayan Erdoğan, "Konteyner kentlerdeki vatandaşlarımızdan sosyal yardım hakkı olanlar ile emeklilere, market alışverişlerinde kullanılmak üzere içine her ay 3 bin lira yüklenen Esen Kart dağıtımına başladık.

2024 yılında afet bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz. OVP kapsamında da önceliği deprem bölgesinin yaralarının sarılmasına verdik. Yeni yuvalarına kavuşana kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Artık ülkemizin 81 vilayetinin tamamını deprem bölgesi olarak kabul ederek çalışmaları yürütmemiz gerekiyor.

Deprem bölgesinde yaptığımız kira yardımından yaklaşık 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin vatandaşımız yararlandı. Bugüne kadar 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Finans Haberleri