Dolarda düşüş mü bekleniyor? İslam Memiş geri çekilme olabilir diyerek açıkladı

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı ile birlikte piyasalarda yaşanan hareketliliğin ardından İslam Memiş'ten dolar yorumu geldi.

Mayıs ayında gerçekleşen seçim süreci ve Merkez Bankası tarafından gidilen faiz artırımının ardından piyasalarda başlanan ani yükseliş devam ediyor. Dolar ve euro kuruna bakıldığı zaman görülen bu artış işe birlikte pek çok vatandaş tarafından da bu artışın daha ne kadar devam edeceği, herhangi bir düşüşün yaşanıp yaşanmayacağı merak edilmeye başlandı. Uzman isimden konu ilgili açıklama geldi.

DOLAR İÇİN DÜŞÜŞ MÜ BEKLENİYOR?

Özellikle de yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de dolarda nasıl bir değişimin yaşanacağı konusu olmuştu. Bayramdan sonraki süreç içerisinde de güncel durum hakkında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu şekilde açıklamalarda bulundu;

"Dolar TL kuru 25.85 seviyesinde ilk işlem gününde. 26 direncine takılan bir dolar TL var. Hedef 28 lira. Dolar TL'de ben dövize girmeliyim diyen yatırımcının bence bir kez daha düşünmesi lazım. Bu yıl için 24-25'i bekliyoruz ama doların getirisi euro, sterlin kadar fazla olmaz.

Gram ve gümüşe göre de fazla olmaz. Dolar almak isteyen bir kez daha düşünmeli. Piyasalara bir müdahale gelirse 23.70'e kadar kısa vadeli geri çekilmeler görebiliriz. Her şey zamanında güzel.

Euro TL kuru 28.15 seviyesinde. 28.39'a kadar yükseldi (26 Haziran Pazartesi) Euro'nun getirisi dolara kıyasla daha fazla. Önümüzdeki aylarda euro dolar paritesinde 1.15 ile euro TL'de 30 lirayı bekleyeceğiz. Biz 28-30 bandını sürekli telaffuz ediyoruz ancak temmuz gelmeden 28 görüldü. En kısa zamanda 30 lirayı hedef alan kur karşımızda olacak. Dikkat etmeniz gerekiyor, bir müdahale ile daha düşük maliyetle alma şansını kaçırabilirsiniz."

Şimdi ise pek çok vatandaş tarafından kısa vadede yaşanabilecek olan değişimlere karşın kur daha yakın takibe alındı.

2 TEMMUZ GÜNCEL DOLAR KURU

Bayramdan önce başlanan artış devam ederken bayramdan sonrası için de dolar 26,05 TL olarak bir süredir sabit bir şekilde devam ediyor. Fakat önümüzdeki haftalarda ekonomistler tarafından gelen yorumlar ile birlikte de nasıl bir değişimin yaşanabileceği merak konusu haline geldi.

EDİTÖR NOTU = Haberde dolar kuru hakkında yapılan açıklamalar Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in kişisel değerlendirmeleridir. Herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Finans Haberleri